COLUMN, Jacky Eickes,
15
maart
2021
|
09:02
Europe/Amsterdam

Moodswings

Wat betreft mijn moodswings in coronatijd bevind ik me in een wildwaterbaan. Zo erg schommel ik. Je kunt het zelfs een wildwaterachtbaan noemen, want ik ga zeker af en toe over de kop en word met vlagen intens misselijk. De ene week voel ik me prima en kan ik alles aan, zie ik zelfs het licht van het einde van de tunnel. Andere weken is dat licht er niet. Dan is er zelfs niet eens een tunnel joh, zo negatief ben ik dan. Dan zie ik alleen nog maar een modderige vlakte waar ik met mijn voeten in sta, en hoe meer in tegenstribbel, hoe erger ik vast kom te zitten. Waar ik overigens ook in blijf vastzitten als ik werkelijks niks doe en me er aan overgeef. Ik doe immers niks om er uit te komen. Het is eigenlijk altijd een vieze, vettige vlakte. Ik vind dit een paar mooie metaforen voor hoe ik me in de coronatijd voel.

De ene week lees ik de krantenberichten en online artikelen en denk ik: wauw, wat zijn we goed bezig! We staan op de ranglijst op nummer 4, terwijl we voorlaatste waren. Come on! We gaan eerste worden op die lijst! We got this! We worden de winnaars van deze coronacrisis (ook al is iedereen in deze situatie een verliezer).

Een dag later kan ik denken: oké, maar in het meest positieve geval zijn er over een maand dus pas vier miljoen Nederlanders gevaccineerd? Dat betekent dat er nog eens 13 miljoen Nederlanders níet zijn geprikt en dat dit – met een slechte berekening – dus óók nog vier maanden duurt.

Het vervelende is: ik weet niet hoe ik ’s ochtends wakker word. Of ik jolige of jankende Jacky ben. Bij de vorige persconferentie hoorden we dat eind maart misschien de hogescholen weer deels opengaan. Jolige Jacky zegt: vrijheid, blijheid en we mogen weer iets. Jankende Jacky denkt: deels is niet helemaal en dus alsnog eigenlijk niks.

Het wordt tijd dat ik uit die wildwaterachtbaan stap en mezelf in het gezapige zwanenbootje wring. Heb ik ook die misselijkheid niet meer.

Jacky Eickes is afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Zij is redacteur van Bron en schrijft daarnaast ook elders al dan niet digitale kolommen vol. Lees hier de andere columns die zij voor Bron schreef.

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.