Eindhoven,
16
januari
2022
|
15:57
Europe/Amsterdam

Mondkapje op en je mag de campus weer op

Het zal weinigen ontgaan zijn. Het kabinet kondigde vrijdagavond tal van versoepelingen aan. Waarvan de belangrijkste voor Fontysstudenten en medewerkers: het hbo mag weer open. Met enkele randvoorwaarden, maar toch.

Allereerst: de openstelling van mbo en hoger onderwijs heeft uiteraard ook grote gevolgen voor de roostering. Zoals iedereen snapt kunnen niet de roosters van 45.000 studenten en alle bijbehorende docenten in een weekend tijd even omgegooid worden. 

Voorlopig gelden dus nog even de bestaande roosters.  Studenten en medewerkers ontvangen hun nieuwe, fysieke rooster van hun eigen opleiding zodra deze klaar zijn.

Masker op en blijf testen
De belangrijkste van de voorwaarden waaronder het kabinet  groen licht geeft aan de versoepeling is dat iedereen altijd en overal een mondkapje draagt. Dus zodra je Fontysterrein betreedt, zowel binnen als buiten, en dus ook tijdens colleges en ook als je elders eenmaal bent gaan zitten. Alleen voor eten, drinken en praktijkonderwijs als zingen, dansen en sporten geldt dat het kapje even afmag.

Daarbij is het advies, conform wat het kabinet nu aanraadt op basis van het OMT-advies,  om geen stoffen of zelfgemaakte mondkapjes te dragen maar medische mondkapjes van het type 2. 

Ook een nadrukkelijk advies: blijf twee maal per week een zelftest doen. Die zijn gratis voor studenten en medewerkers als je ze aanvraagt via www.zelftestonderwijs.nl.  Verder blijven de al eerder ingevoerde maatregelen van kracht: houd overal anderhalve meter afstand en houd je aan de looproutes zoals die op de campussen en in de gebouwen van Fontys gelden.  

Ook de maximale groepsgrootte blijft hetzelfde:  nooit meer dan 75 personen in één lokaal of collegezaal, met uitzondering van tentamens en examens. 

Ventilatie
In de memo die het centrale crisisteam van Fontys dit weekend over de versoepeling deed uitgaan wordt tot slot nogmaals benadrukt dat de ventilatie in de Fontysgebouwen is gecontroleerd en overal voldoet aan de coronavoorwaarden. [Jan Ligthart]

 

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.