Eindhoven,
14
november
2023
|
13:14
Europe/Amsterdam

MindLabs tijdelijk gesloten wegens mogelijke dreiging

MindLabs in Tilburg is dinsdagmiddag tijdelijk gesloten geweest. Studenten en medewerkers van onder andere Fontys Journalistiek mochten het gebouw niet in, maar wel verlaten. Vermoedelijk had de tijdelijke sluiting te maken met de gewapende man die eerder deze dag een basisschool in Oisterwijk binnenliep.

Dinsdagochtend rond 08.00 uur liep een verwarde man een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk binnen en begon dreigende taal uit te slaan. Nadat medewerkers de politie hadden gebeld wist de man te ontsnappen, waarna de politie een grote zoekactie opzette. Even na het middaguur is de man opgepakt. 

In de ochtenduren sloten in Oisterwijk, Berkel-Enschot en Udenhout verschillende scholen hun deuren om extra veiligheid te waarborgen. Ook de gebouwbeheerder van MindLabs, waar Fontys Journalistiek is gehuisvest, besloot om beveiliging bij de voordeur te zetten. “Wanneer er iets aan de hand zou zijn, kon deze meteen op slot”, laat een medewerker van Fontys weten. 

Rond 12.00 uur stond ook de politie voor de deur bij zowel MindLabs als de aangrenzende LocHal. Mensen mochten de gebouwen tijdelijk niet in of uit. Later konden bezoekers van beide panden deze wel verlaten, maar werd nog steeds niemand toegelaten.

Waarom MindLabs en de LocHal tijdelijk gesloten waren, is volgens een woordvoerder van de politie niet te zeggen. “Beide locaties liggen natuurlijk dichtbij het station. Ik kan me voorstellen dat iemand gebeld heeft met een mogelijke tip over de verdachte uit Oisterwijk, waarna collega’s actie hebben ondernomen.” De politie heeft de panden rond 12.20 uur weer vrijgegeven. [Noëlle van den Berg]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.