Eindhoven,
01
maart
2018
|
21:48
Europe/Amsterdam

Migratieteam nog tot juli in de lucht

Op de helft zijn ze nu, het IT-migratieteam van Fontys. Dat wil zeggen: ruim 3200 werkplekken - waaronder alle desktops en laptops van Fontys-medewerkers - zijn nu voorzien van Windows 10. "Hier zijn we tot aan de zomervakantie nog wel zoet mee."

Tot eind volgende week zit het team nog in R3 aan de Rachelsmolen. Daarna dan nog een paar daagjes in de Sporthogeschool en dan is Eindhoven klaar. Waarna het Migratieteam achtereenvolgens in Sittard, Venlo en Tilburg neerstrijkt.

"Op de helft wil zeggen dat we nog ruim 3000 werkuren te gaan hebben", zegt Inge Geurts. Samen met Hans van Schaijk, Joshua van Lieshout, Joop Linders, Jolanda Eisema en Richard Keeris en ondersteund door collega's van de dienst IT zetten zij alle pc's over van Windows 7 naar Windows 10.

Voor elke 'klant' trekken ze ongeveer één uur uit. In dat uur wordt niet alleen het besturingssysteem vervangen. "Naast de migratie doen we onder meer ook een accucheck en laptopvervanging, maar vooral geven we persoonlijke aandacht. Want heel veel mensen hebben toch nog allerlei vragen over hun pc. Daar willen we de tijd voor nemen."

En dat wordt gewaardeerd. "Dat zien we terug in het tevredenheidspercentage. Dat staat nog altijd op 95 procent", stelt Inge tevreden vast. [Jan Ligthart]