Eindhoven,
15
januari
2019
|
10:15
Europe/Amsterdam

Mailen anno 2019

Ik ben sterk van mening dat studenten veel kunnen, maar mailen blijft een moeilijk obstakel. Geen idee waarom dit zo is, misschien is mailen niet zo ons ding.

Studenten worden er zelfs een beetje ongemakkelijk van. Het is ook niet voor niets dat bij de mailapp op onze telefoons altijd een rood bolletje verschijnt met daarin een absurd hoog getal. Dat getal geeft het aantal ongelezen mailtjes aan. Bij mij is dat op dit moment 57…

Het moment dat we een mailtje binnen krijgen, schrikken we. Wie stuurt ons in godsnaam nog een mail? Vervolgens vergeten we het mailtje te openen en gaan er een paar uren (en soms zelfs dagen!) voorbij. Op een gegeven moment schrikken we wakker uit een niets vermoedende gedachten en denken: ik moet nog reageren op die mail.

Daarna komt misschien wel de grootste hindernis: het daadwerkelijk reageren op de mail. Want hoe moet je eigenlijk antwoorden op een mail? Dat is voor studenten vaak tasten in het duister, dus misschien stellen we dat daarom ook nog even uit. Uiteindelijk wordt er met veel wikken en wegen en hulp van vrienden een nette reactie samengesteld en verstuurd.

En wachten op een vervolgreactie blijft dan spannend. Je wil niet weten of er wordt gereageerd, maar ook weer wel. Na twee dagen denk je: misschien heb ik mijn mail niet goed verstuurd. Maar na drie, vier, vijf keer checken is dat gelukkig niet het geval. Na een ruime week (of twee) krijg je een antwoord terug: ‘of we anders even kunnen whatsappen, want dat is toch veel handiger.’
Tja. 
Mailen is gewoon niet meer van deze tijd.


Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.