Tilburg,
01
oktober
2020
|
15:50
Europe/Amsterdam

Maar één keer in de vier weken in het gebouw

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhalen laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Elwin (19) volgt de studie Docent Wiskunde in Tilburg.

“Ik speel in de eerste divisie van tafeltennis. Gelukkig blijven de wedstrijden tot nu toe gewoon doorgaan. De regels waren nog niet zo streng dat we niet konden trainen. Ik hoop alleen niet dat ze dadelijk de competities afgelasten door de steeds strengere maatregelen. 

We mogen vanaf nu geen publiek meer ontvangen bij competitiewedstrijden. De regels worden wel goed nageleefd bij ons. Normaal verwissel je tijdens een wedstrijd van tafelhelft, maar dat gebeurt niet meer. De tafel en de ballen worden per wedstrijd schoongemaakt en de scheidsrechter draagt een mondkapje en handschoenen. 

De colleges van mijn opleiding zijn vrijwel altijd online en dat is een groot verschil met normaal. We zijn maar één keer in de vier weken in het gebouw. Het is jammer, maar wat kun je eraan doen? We zitten soms met de hele klas – dat zijn 35 studenten – in een MS Teams-les. 

Er is gelukkig wel ruimte om vragen te stellen. Alleen pakt elke leraar dit anders aan. De een reageert op vragen in de chat en de ander let op of er handen omhoog gaan. Dat laatste kan de leraar alleen niet zien als er een powerpoint-presentatie aan staat.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.