Eindhoven,
05
juni
2023
|
15:32
Europe/Amsterdam

Lola rijdt motor en scoort tienduizenden views met vlog

Als klein meisje was ze al dol op motoren. Nu rijdt de 25-jarige Lola, net afgestudeerd aan Fontys Journalistiek, zelf de nodige meters én legt ze haar ervaringen vast op video. Haar YouTube- en TikTok-account barsten van de views en volgers, iets wat ze zelf nooit verwacht had. “Ik wil de vooroordelen over vrouwen op motoren wegnemen.”

Toen haar ouders net zo oud waren als Lola nu, reden zij heel Europa rond op een oude, grote motor. Als klein meisje hoorde Lola alle verhalen en bekeek ze de nodige foto’s vol verwondering aan. Zes jaar geleden kreeg ze een vriendje die een motor had, waar Lola veel achterop zat. “Je weet dat je van motorrijden houdt als je achterop zit en niet bang bent en geniet van het geluid. Toen wist ik zeker: dit wil ik ook.” Sinds een jaar heeft Lola dan ook zelf haar motorrijbewijs. “Het zwaarste rijbewijs mogelijk, want als ik het doe, doe ik het ook goed.”

Met haar rijbewijs op zak kon Lola eindelijk gaan rijden. Een eigen motor had ze nog niet, dus huurde Lola er telkens eentje bij een zaak in Brabant. “Telkens als ik ging rijden en mensen een pluk haar onder mijn helm uit zagen komen, kreeg ik reacties. Blijkbaar vonden mensen het bijzonder dat ik geen grote vent maar juist een vrij kleine, motorrijdende vrouw was.”

LolaZopfiPassie en werk
Dat bracht Lola op een idee. Ze ging haar ervaringen op de weg en alles wat met motorrijden te maken had vastleggen. Een video waarin ze zich klaarmaakte om te gaan rijden scoorde 15.500 views op Instagram. Van het een kwam het ander: Lola ging aan de slag om filmpjes te maken voor het bedrijf waar ze haar motoren huurde.

Inmiddels heeft de 25-jarige journaliste haar eigen Yamaha Tracer 7, een grote en comfortabele motor die perfect is om te reizen. Veel grote reizen heeft Lola nog niet gemaakt, maar ondanks dat rijdt ze er vaak en veel op. Naar haar werk in Hilversum bijvoorbeeld, waar ze drie keer in de week werkt voor het Jeugdjournaal. Of voor haar werk bij Omroep Brabant. Bij beide banen mag ze haar vaardigheden als videojournalist dagelijks beoefenen. Dat is volgens Lola ook een van de redenen waarom haar video’s over motorrijden zo goed aanslaan. “Ik weet hoe beeld werkt en kan snel monteren. Een nieuwe video heb ik zo gemaakt. “

Steeds meer volgers
De drie video’s die Lola eerder deelde op haar YouTube-account MOTOLOLA zijn al goed voor meer dan 12.500 views. Op TikTok staat de teller op bijna 100.000. “Het gaat echt helemaal door het dak. Iedere dag komen er ook steeds meer volgers bij. Dat had ik niet verwacht, maar ik laat het maar gewoon op me afkomen.”

Hoewel Lola geniet van alle avonturen samen met haar motor Jerry, die vernoemd is naar de baas van de Totally Spies, wil ze ook dat er milder gekeken wordt naar vrouwen op motoren. “Gisteren kwamen bijvoorbeeld twee jongens naast me rijden en riepen dat ze het raar vonden dat ik als vrouw op een motor reed. Ook zeggen mannen op TikTok dat ik mijn rijbewijs in moet leveren wanneer ik in mijn video’s laat zien dat iets niet helemaal goed ging. Dat is toch niet leuk?”

Lola ZopfiVooroordelen
Die vooroordelen wil Lola graag de wereld uit helpen. “Iedereen kan motorrijden, of je nu een vrouw bent of niet. En een sexy leren pakje hoef je al zeker niet aan. Dat laat ik juist ook zien in video’s. Ik geniet van mijn motor en kan helemaal mezelf zijn. Dat gun ik iedereen.” [Noëlle van den Berg]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Bart
05
June
2023
Leuk kanaal van Lola: https://www.youtube.com/@LolaZopfi