Eindhoven,
18
maart
2019
|
10:04
Europe/Amsterdam

Lekker leraar worden

Ik dacht, laat ik eens een baan nemen. Dat liet ik een paar mensen weten en die adviseerden me te solliciteren. Docent Nederlands; dat leek me wel iets.

Ik heb iets met taal dus dat moest lukken en ik ging op internet kijken. Daar kwam ik snel op de site van Indeed.nl. Er werden heel veel docenten gevraagd, het liefst in bezit van diploma’s maar het was ook heel vaak goed als je ergens voor studeerde, als je interesse had in een studie of -als je geen diploma’s had- enthousiast was.

Mijn enthousiasme nam alleen maar toe en ik scrolde gelukzalig verder op de indeedsite. Uiteindelijk kwam ik uit bij een advertentie van de VCL Veiligheidsacademie waar ze een docent Nederlands zochten.

Op deze academie word je opgeleid om veiligheidsmedewerker te worden. Je kent ze wel, die mannen en vrouwen die op Pinkpop en Dance Valley jou een veilig gevoel moeten geven. Ook op vliegvelden en in winkelcentra kom je ze tegen.

Ik dacht na over die mensen. Ze zeggen nooit zoveel. Ooit had ik een aanvaring met een veiligheidsmedewerker toen ik in een winkelcentrum een filmpje wilde maken. Dat mocht niet. Er volgde een woordenwisseling die ik op punten ruimschoots won omdat de man in het blauwe uniform de Nederlandse taal nauwelijks beheerste. Dus moest hij me uiteindelijk vastpakken en wegduwen. Ik liet het maar gebeuren want hij was sterk en groot.

Ik rook mijn kans en wilde online solliciteren maar werd via de indeedsite doorgelinkt naar Facebook. Daar heb ik van alles en nog wat ingevuld. Ik vond het maar een rare bedoening om op deze manier mijn belangstelling voor deze baan als docent Nederlands te tonen. Ik vraag me nu al ’n week af of alles veilig is aangekomen bij de Veiligheidsacademie. En anders ga ik gewoon ergens anders werken in het onderwijs. Ze kunnen genoeg mensen gebruiken. Ik ben hartstikke enthousiast.


Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.