Eindhoven,
22
juni
2018
|
09:26
Europe/Amsterdam

Lectoren willen meer invloed

De lectoren van Fontys willen zich makkelijker ‘gevraagd en ongevraagd’ kunnen bemoeien met het beleid van de hogeschool. Ze gaan een commissie vormen, die fungeert als aanspreekpunt voor het College van Bestuur. Dat hebben ze donderdag bij het lectorenberaad afgesproken. Initiatiefnemer Bart Nieuwenhuis hoopt dat de commissie in september aan de slag kan.

Marten van de Wier
“Met onze lectoren hebben we 46 experts op hun vakgebied. Dat is een geweldige denktank voor Fontys”, stelt Nieuwenhuis, lector Business Bart Nieuwenhuis - fotograaf: Bas GijselhartService Innovation. “We hebben nu 15 jaar lectoren in het hbo. Onderzoek wordt voor Fontys steeds belangrijker. Dan is het goed om ons als lectoren beter te organiseren.” Vindt hij dan dat de lectoren op dit moment te weinig invloed hebben? “Ik denk dat meer invloed goed zou zijn voor Fontys”, stelt Nieuwenhuis.

De lectoren komen nu een paar keer per jaar met z’n allen bij elkaar voor het lectorenberaad. Nieuwenhuis wil dat de commissie (van ongeveer vijf lectoren) in de dagelijkse praktijk als ‘brievenbus’ kan fungeren voor het bestuur van Fontys. Nieuwenhuis pleit ook voor een betere ‘balans tussen onderzoek en onderwijs’ in het management van de verschillende instituten. “Wat er in instituten gebeurt moet niet alleen een zaak zijn van opleidingsmanagers, maar ook van onderzoekers.”