Eindhoven,
02
maart
2018
|
16:13
Europe/Amsterdam

Lectoraat maakt film over binnensteden Brabant

Het Fontys-lectoraat De Ondernemende Regio heeft een televisieproductie in vier delen gemaakt over de Brabantse binnensteden Eindhoven, Tilburg, Oss en Bergen op Zoom.  Ze zijn vanaf morgen te zien op Omroep Brabant.

De serie is in eigen beheer geproduceerd als onderdeel van het RAAK-onderzoeksproject De Ondernemende Binnenstad. Dat onderzoek gaat over wat binnensteden nodig hebben om weer 'te bloeien'. Door de economische crisis en internetwinkelen zijn stadscentra de laatste jaren leeggelopen. Winkelketens gaan failliet, panden staan leeg, straten worden getekend door verloedering en leegstand, aldus het lectoraat.

De serie is bedoeld om een breed publiek aan te spreken, zeker in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, meldt lector Cees-Jan Pen. Maar de afleveringen kunnen ook gebruikt worden in het onderwijs en inspiratie bieden voor afstudeeronderzoek van studenten, aldus de lector.

Het lectoraat De Ondernemende Regio is onderdeel van Fontys Hogeschool Management Economie en Recht in Eindhoven. [Petra Merkx]

De Ondernemende Binnenstad te zien op Omroep Brabant vanaf 3 maart, iedere zaterdag vanaf 6.48 uur ieder half uur en in de avond om 18.11 uur, daarna ieder uur herhaald. Zie de trailer hieronder.