Eindhoven,
26
februari
2024
|
14:11
Europe/Amsterdam

Lars Hagen niet door naar finale Docent van het Jaar

Lars Hagen, in januari uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2024 bij Fontys, is niet door naar de landelijke finale. Jammer, vindt hij, maar dat bericht gooit hem niet van de roze wolk waar hij zich al sinds de uitreiking begin dit jaar op bevindt.

“Het is jammer. Ergens was het leuk geweest om naar de landelijke finale te gaan, maar ik besef ook dat het om een verkiezing gaat die gericht is op het hoger onderwijs in heel Nederland. Dat is appels met peren vergelijken”, zegt Hagen.

De SPECO-docent kreeg tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 8 januari te horen dat hij door de jury was verkozen tot Docent van het Jaar 2024 bij Fontys. Hij is er naar eigen zeggen nog steeds van aan het nagenieten. En wordt er ook nog steeds vaak aan herinnerd. 

“Door studenten, maar ook door mensen die ik toevallig spreek of door alumni. Het is echt niet te geloven. De landelijke finale was geweldig geweest, maar de echte kroon op mijn werk heb ik al gekregen. De waardering zit ‘m in de dingen die ik hier doe. Ik blijf gewoon lekker doorgaan met waar ik mee bezig was, geniet van de boost die ik heb gekregen en probeer langzaamaan van die roze wolk af te komen.”

Prijzengeld
Naast de titel Docent van het Jaar 2024 heeft Hagen ook een geldprijs van 5.000 euro gewonnen die hij mag besteden aan innovatie in het onderwijs. Precieze plannen daarvoor zijn er nog niet, maar hij heeft al wel wat ideeën. “We zijn met ons team bezig met een onderwijsvernieuwingstraject, waar de komende maanden een aantal grote stappen in worden gezet. Wellicht leidt dat tot extra ideeën. En anders kan ik het geld ook nog inzetten voor een ander project waar ik samen met studenten mee bezig ben: branding van atleten.” [Karen Luiken]

Boilerplate

De landelijke winnaar van de Docent van het Jaar-verkiezing wordt op 25 maart bekendgemaakt in Theater de Kom in Nieuwegein. De Minister van Onderwijs komt de prijs uitreiken. 

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.