COLUMN, Evelyne Meens,
21
december
2021
|
12:01
Europe/Amsterdam

Lachen om Teams-bloopers

Als het jaar bijna is afgelopen, ga je terugkijken. In de eindejaarconferences wordt vaak de draak gestoken met de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Dat leek mij ook een leuke afsluiting van dit tweede coronajaar. Laten we positief en lachend het jaar uitgaan.

Zo moeilijk is dat niet als je ons gedrag in de MS-teams omgeving gadeslaat. Alhoewel we al bijna een jaar gewend zijn aan het ‘MS- teamsen’ (jaja, we hebben er een nieuw werkwoord bij), maken we nog steeds dezelfde bloopers. Waarbij gevleugelde uitspraken zijn ontstaan als: ‘We horen je niet, je microfoon staat uit!’. Of: ‘Zien jullie al iets?’ (over een presentatie die gedeeld gaat worden en elk moment in beeld kan verschijnen). En: ‘Is dat een oud of een nieuw handje?’

Nog leuker is het wanneer er huisgenoten of huisdieren door het beeld lopen. Of wanneer de collega zich alleen tot aan zijn middel normaal heeft aangekleed. En dit vergeet wanneer er iets in de ruimte gepakt moet worden waardoor de onderste helft van het lichaam zichtbaar wordt. Ik heb hierdoor wat joggingbroeken en zeer korte zomerbroekjes voorbij zien komen.

Ook altijd leuk: een toiletbezoek tijdens de meeting waarbij juist de microfoon per abuis nog aanstaat met alle gevolgen van dien…

De lachspieren worden op dat soort momenten weer even wakker geschud en dat is wat ik ieder in het nieuwe jaar wens: veel bloopers en veel lol om dit soort onbenulligheden. Want lachen is het beste medicijn.

Evelyne Meens neemt keuzes van zichzelf en anderen onder de loep en zet daarbij mensen graag aan het denken. Ze werkt bij Fontys als onderzoeker en expert Studie(keuze)succes en is auteur van het boek Een leven lang kiezen. Haar Bron-columns vind je hier. 

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Debbie
22
December
2021
Ja, zo herkenbaar! De oude en nieuwe handjes behoren echt tot mijn favoriete uitspraken :)