Eindhoven,
21
februari
2018
|
16:56
Europe/Amsterdam

Laat Thierry Baudet nou eens uitpraten

Mijn columns hebben normaliter meer een filosofische ondertoon dan een politieke. In zoverre een 23-jarige filosofisch kan zijn dan. Toch, de afgelopen maanden heb ik een beetje medelijden met Thierry Baudet. Hij mag nooit eens een keertje uitpraten...

Ik geloof dat wanneer hij dat wel zou doen, hij stiekem een zeer feministische en innovatieve leider is. Dus bij deze: laat ik Thierry zijn zinnen eens afmaken. Of in ieder geval de zin waarmee hij voor het eerst in een kwaad daglicht werd gesteld.

Thierry: “Vrouwen zijn vaak een beetje linksig totdat er een rechtse man langskomt en die vertelt hoe het echt zit.” Wat daar achteraan komt: "En mannen zijn een beetje rechtsig totdat er een linkse vrouw langskomt die vertelt hoe ze het van haar kant ziet. Zo wordt een rechtse man een beetje linksig van een linkse vrouw en andersom. Mensen kunnen namelijk door elkaars mening geïnspireerd worden. Dus als we nou eens beginnen met het openstaan voor anderen, dan krijgen we een veel mooiere en harmonieuzere samenleving. Een prachtige saamhorigheid door simpelweg te luisteren naar elkander en waarmee we zo een vredige maatschappij vormen." 

Die laatste zin is misschien iets te zweverig, maar het weerspiegelt volgens mij wel het enorm warme hart van onze Thierry.
En wat voor Thierry geldt, gaat ook op voor zijn partijleden. Die klonken misschien wat racistisch met dat hele IQ-verhaal. Wat ze eigenlijk bedoelden is dat sommige volkeren een iets minder hoog IQ lijken te hebben doordat ze geen hoge welvaart hebben. En daardoor (vaak) minder goed onderwijs. 
Die klonken misschien wat racistisch met dat hele IQ verhaal. Als hij zijn zin had afgemaakt bedoelde die ene FvD-meneer misschien het volgende: "Het IQ is lager bij bepaalde volkeren omdat ze minder goede welvaart kennen. En dus vaak minder goed onderwijs. Laten we daarom investeren in goed onderwijs voor de gehele wereld!"

Dus, als we Thierry en zijn partijleden nou gewoon eens laten uitpraten, dan zijn ze misschien wel heel innovatieve en inspirerende leiders. Misschien.
Heel misschien.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Jelle Westen
26
February
2018
Medelijden hebben is erger dan boosheid. En dat weten jullie vast ook nog wel van ‘ons mam’ vroeger. Maar medelijden hebben impliceert ook dat je het beter weet, er boven staat. In politiek bekend als de ivoren toren, bij jonge columnisten wellicht als zelfgekozen elite -bubbel?
G.Sperber
23
February
2018
Het is goed om een keer een tegengeluid te horen.
Frans van de Camp
23
February
2018
Thierry Baudet mag van mij best uitpraten, maar er moet in dit land in de eerste plaats meer openlijk en diepgaand debat gevoerd worden, ook over lastige thema's zoals integratie. Dat kan natuurlijk niet via social media zoals Facebook/Twitter, dat zijn niet meer dan openbare riolen waar iedereen, vaak ongefundeerd, anoniem zijn/haar gal kan spuwen. Het programma Buitenhof biedt nog een van die podia die daarvoor geschikt zouden zijn.