Tilburg,
30
mei
2018
|
16:46
Europe/Amsterdam

Kunstenfeest geheel verzorgd door Creative Industries

Dj's opleiding Electronic Music Producers ingeschakeld

Het lijkt voor de hand liggend, maar het is toch bijzonder: de ene Fontys-hogeschool die een feestje organiseert voor de andere. De studenten van het ACI Dancelab hebben de organisatie op zich genomen van het eindfeest van de Hogeschool voor de Kunsten op 21 juni aanstaande. Het gaat er uiterst professioneel aan toe.

door Debbie Langelaan
Het wordt een feest voor 500 man met als thema ontdekking, vertelt Luca de Graaf, een van de ACI-studenten die de marketing en communicatie verzorgt. In totaal zijn zestien mensen van de minor Dance Industry betrokken bij de organisatie. Op hun beurt schakelen ze weer studenten van de FHK in, bijvoorbeeld van de beeldende kunsten en de circusopleiding. Maar vooral van de EMP, de dj-opleiding: meer dan tien van hen doen hun best om hun kunstcollega’s een dance event te bezorgen dat iedereen nog lang zal heugen.

Groot publiek
Luca en haar collega-studenten zijn al in februari begonnen met de organisatie. “Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van dance evenementen, de marketing en het omgaan met artiesten”, vertelt ze. “En de dj’s hebben ook jaarlijks een podium voor een groot publiek nodig.” De combinatie was gauw gelegd. De dj’s komen uit alle leerjaren: sommige gebruiken de optredens puur om ervaring op te doen, anderen kunnen hun studie ermee afsluiten.

Wat is het belangrijkste leermoment in die maanden? Luca: “De persoonlijke benadering werkt het beste. Alleen met de social media kom je er niet. Omdat wij op een andere hogeschool zitten dan die waarvoor het feest bedoeld is, heb je geen vrienden en volgers van waaruit je kunt werken. Dus je begint bij nul. Dan blijkt posters ophangen en persoonlijk aanspreken beter te werken. En dan moet je het ook gemakkelijk maken voor de studenten om zich op te geven. Door een tablet bij je te hebben bijvoorbeeld.”

Het is voor het eerst dat de Hogeschool voor de Kunsten een eindfeest houdt. Nooit eerder heeft ACI zijn expertise op dit gebied ingezet voor een dergelijk feest binnen Fontys. Als het aan Luca ligt verandert dat: “Ik zou het een goed idee vinden als hier een gewoonte van wordt gemaakt.” Het eindfeest van de Hogeschool voor de Kunsten moet in ieder geval een jaarlijks terugkerend, steeds iets groter evenement worden, zo is al afgesproken.

Jungle
Het feest vindt plaats in de Hall of Fame in de Tilburgse Spoorzone. Er zijn nu zo’n 125 kaarten verstrekt en dat is conform verwachting, zegt Luca: ‘’Bij zo’n evenement komen de meeste aanmeldingen de laatste twee weken. Dat merken we, de lijn stijgt.’’ Het thema ontdekking hebben de organisatoren letterlijk genomen: de feestgangers kunnen straks reizen maken in de jungle, onder water en in outer space.