Karin Buers,
08
juli
2020
|
15:23
Europe/Amsterdam

Kunnen we een ‘level up’?

Je rok zakt er toch van af dat er mensen zijn die neerkijken op mensen met meer pigment in hun huid, of die niet mannetje-vrouwtje-stelletje zijn; zelfs op kinderen met een lage citoscore wordt neergekeken of helemaal triest: neerkijken op ouderen van dagen. Dat is een prestatie! Ik moet het iedereen nog maar eens zien doen, oud worden.

‘Herenzittingen’, is ook zoiets. Ze nodigen liever een achterlijke randdebiel met piemel uit dan een geweldig mens zonder piemel. Een piemel! Één borst van zo’n geweldig mens, bevat gemiddeld al meer vlees dan welke piemel ook.

Ik trek onze samenleving niet meer. Ik loop op mijn tenen. Als iemand nog durft te zeiken dat zwarte piet zwart moet zijn, dan sta ik niet meer voor mezelf in. Hou onderhand ‘ns op. De tijd verandert het leven. Stilstaan is geen optie, dat vertroebelt, gaat stinken en vormt vuil snot op de bodem. Een kabbelende beek blijft helder, fris, er zwemmen de sterkste vissen en aan de oever groeien de mooiste bloemen.

Op een gegeven moment ga je je uitgroei ook niet meer donker verven en nu zijn we in onze samenleving op dat punt gekomen dat we dat ook niet meer met de pieten gaan doen. We gaan lekker allemaal naturel.

Ik ben de hysterische angstige zelfingenomen medemens zo beu. Die zo dominant, negatief en vaak agressief de sfeer van het publieke debat bepaalt. Heb uw naaste lief. Is dat zo moeilijk?

Laten we de neerkijkers in een reservaat zetten. Voor mijn part mogen ze Nederland hebben; het is het me waard om te emigreren, moeten ze wel daar blijven.

Het is jammer dat je in het leven geen ‘level up’ kunt, waar dit soort ongeciviliseerde thema’s niet bestaan, waar je echt kunt creëren en niet creëren uit leed, verdriet en pijn maar uit je onbeschadigde pure, zuivere bron. Een level waarin gezonde competitie is, wijze publieke debatten, waar geen geld nodig is of sleutels, inlogcodes en wachtwoorden... of is dat de hemel? En ben ik al dood en is dit de hel? Of is de dood level up ...?

Maar ik wil deze column positief eindigen. Alle nertsfokkerijen worden eindelijk gesloten. Niet omdat het schandalig dierenleed is en zakkenvullerij van de fokkers. Iets met corona heeft het doen stoppen. Doet corona toch nog iets goed. Het gaat om het resultaat, niet dan? Dus toch een: Jippie. Jippie!!

Karin Bruers is cabaretière. Daarnaast is zij als sociaal onderneemster tot ver over de grenzen bekend om haar social sofa's, waarmee zij de sociale samenhang in buurten wil verstevigen.

Reacties 1 - 4 (4)
Bedankt voor uw bericht.
Josine Busser
16
July
2020
Natuurlijk had ik van een cabaretier een leuker stukje verwacht, ludieker. Verder is het inderdaad zo dat de tijden veranderen, maar het verleden niet. Als er een toneelstukje wordt opgevoerd over een heilige die samen met zijn werknemers kadootjes rondbrengt, kan dat ook als handvat gebruikt worden - zelf vond ik de zwarte pieten altijd veel leuker dan die saaie ouwe vent!
Anne-Marie
10
July
2020
Leuke column Karin!
Marcel Van den Heuvel
10
July
2020
Serieus? Mogen we dit soort zelfingenomen en politiek gekleurde artikelen voortaan verwachten van onafhankelijk ‘nieuwsplatform’ Bron?
Dan classificeer ik deze voortaan als spam in mijn Outlook mailbox.
Harry
10
July
2020
"Die zo dominant, negatief en vaak agressief de sfeer van het publieke debat bepaalt. Heb uw naaste lief. Is dat zo moeilijk?"

Helemaal eens met deze zin, maar ik kan me er niet aan onttrekken dat deze column dominant, negatief en agressief op mij overkomt. Geen goede houding om een gesprek aan te gaan en het werkt polarisatie alleen maar in de hand. Mijn tip: 'Practice what you preach!'.