Eindhoven,
22
september
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Klaar mee, met heel die crisis

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Deze keer: Jewel (22), student aan de pabo in Venlo.

“Een week voor de coronacrisis uitbrak ging ik samenwonen met mijn vriend. Echt de slechtste timing ooit, want ik had opeens geen (horeca)werk meer. Daarbij zat ik de hele dag alleen thuis en viel ik echt in een gat. Ik dacht: ‘Oké, dit is dus op jezelf wonen; ga er maar aan staan’. 

Ik ben nu derdejaars student en liep toen de crisis uitbrak stage op een basisschool. Ook dat viel weg. Gelukkig ben ik inmiddels weer twee dagen op stage. De andere dagen heb ik online les. En één keer in de zoveel weken mag ik op vrijdag naar school. Mijn klasgenoten zie ik niet meer. Ja, dat ene uurtje op school, maar dat is niet genoeg om bij te kletsen of om het een sociaal leven te noemen. 

Uiteindelijk heb ik een manier gevonden om mezelf bezig te houden. Met mijn moeder en zusje ben ik armbandjes en kettinkjes gaan maken. We hebben flink geknutseld die eerste maanden. Ik ben ook aan handlettering begonnen. Ik heb een heleboel blanco verjaardagskaarten gekocht, ze vol getekend en beschreven. Was ik weer een avondje zoet. Zo heb ik toch een stuk of dertig kaarten gemaakt.  

Mijn oma zei laatst tegen me: 'Ik heb de oorlog meegemaakt, maar de mensen zijn nu gekker'. Dat geloof ik wel. Ik ben zelf namelijk mensenschuw geworden omdat ik iedere dag alleen was. Inmiddels gaat het beter en heb ik weer vrienden over de vloer. Ook al mag dat sinds de persconferentie van Rutte niet meer grootschalig. We hebben onze housewarming en verjaardagen al niet kunnen vieren, ik ga niet nog meer schrappen. We zijn er denk ik met z’n allen klaar mee, heel die crisis.” 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.