Tilburg,
21
januari
2020
|
13:48
Europe/Amsterdam

Kijktip: documentaires van studenten

Bron publiceert niet alleen nieuws- en achtergrondverhalen. Met grote regelmaat presenteren we ook video's. Uit eigen koker, uiteraard,  maar ook producties van studenten. Meestal gaat het dan om mini-documentaires gemaakt bij Fontys Hogeschool Journalistiek. En meestal zijn ze meer dan het bekijken waard.  

De mini-documentaires van de studenten worden gemaakt in het kader van de minor Audiovisual Storytelling. Als de makers daarvoor toestemming geven, publiceren we de video's op onze website, onder de titel Showcases.

Een compleet overzicht van alle gepubliceerde filmpjes vind je onder Video's in de menubalk bovenaan op bron.fontys.nl. Ze zijn ook allemaal terug te vinden op het Youtube-kanaal van Bron. 

Helemaal het einde
Overigens is de mini-documentaire die we deze keer publiceren ook wel echt de moeite van het bekijken waard. Justin Philipsen en Demi van Herpen, studenten Fontys Hogeschool Journalistiek, maakten een even intieme als integere documentaire over de laatste levensweken van Bart van Broekhoven in een hospice.

Philipsen viel trouwens al eerder op: hij won dit jaar de FHJ-nieuwsprijs met een artikel over een malafide Beatles-museum. Dat verhaal werd in augustus 2019 in Nieuwe Revu gepubliceerd. [Jan Ligthart

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Colinda
24
January
2020
Wat mooi gemaakt van deze studenten. Een intiem en ontroerende documentaire over de gang van zaken in een hospice. complimenten!
W.H.Scherpenisse
22
January
2020
Knap gedaan voor dit toch wel moeilijke onderwerp.