Tilburg,
16
april
2020
|
15:48
Europe/Amsterdam

Kalmte en goede concentratie zijn belangrijk

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. In deze aflevering: Merel (22) studeert pedagogiek in Tilburg.

“Rust bewaren, voorkom paniek. Dat zou ik iedereen willen meegeven deze tijden. Mijn stage gaat op dit moment door en bevindt zich in de gehandicaptenzorg. Daar zie ik nu weer hoe belangrijk kalmte en een goede concentratie zijn."

"We draaien extra diensten nu en de grootste verandering is dat de dagbesteding van de cliënten heel anders is vanwege alle maatregelen, daar moeten wij op anticiperen. De cliënten zitten nu de hele dag thuis."

"Een collega van me is besmet; hij raakte besmet door zijn vrouw, die op haar beurt besmet raakte omdat ze in de zorg werkt. Omdat mijn collega al wat langer thuis verbleef, is hij niet op het werk verschenen tijdens zijn besmetting. Dus gelukkig liepen wij geen gevaar."

"Zijn besmetting is ook een aanleiding voor extra hulp, dus is er op stage genoeg te doen. Bovendien heb ik als laatstejaars individuele opdrachten waar ik aan werk, dus wat school betreft is er voor mij niet veel veranderd. Hoewel er nu natuurlijk veel online gecommuniceerd wordt met docenten. Als iemand uit de zorgsector zou ik verder willen zeggen: luister naar het RIVM en zorg een beetje voor elkaar.” [Thieu Schraven

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.