Eindhoven,
14
januari
2019
|
10:39
Europe/Amsterdam

Jeugdhulpverlening

Neefje stopte vorig jaar na vijf maanden met zijn studie werktuigbouwkunde in Eindhoven, ik schreef daar al eerder over. Hij reisde en werkte wat en begon toen opnieuw een studie werktuigbouwkunde ‘maar dan anders’. Ik vroeg door maar kwam ook niet veel verder dan dat hij zijn huidige studie in Den Bosch volgt en dat die veel leuker is.

Maar hij broedt ergens op; hij wil geld verdienen om het op te maken zodat je daarna weer geld moet verdienen om het weer op te maken. ‘O, je wilt werken?’ vroeg ik. Ja, glunderde hij. ‘Ik denk erover om in een loods dingen op te knappen voor andere mensen die daarvoor betalen’. Toen ik hem vertelde dat een elektrische bladblazer tegenwoordig 29 euro kost en gratis door Cool Blue wordt afgeleverd, werd dat idee afgeserveerd.

Er kwamen nog andere initiatieven voorbij maar het bleef bij hagelschieten.  ‘Je moet iets unieks doen of je moet zelf uniek zijn’ adviseerde ik hem. ‘Ja, maar hoe dan?’ Een even bizar als lucratief idee schoot me te binnen. ‘Noem jezelf anti-terreuraanslagspecialist’, riep ik overtuigend. Het was in de week dat bekend werd gemaakt dat een terroristische aanslag was verijdeld in Nederland. Neef keek me verbaasd aan, in zijn ogen las ik een hulpvraag.

‘Kijk, het is heel simpel. Je maakt via social media bekend dat je een aanslag gaat plegen en een uur later laat je via dezelfde social media weten dat je dat toch niet doet’. Hij moest even bijkomen maar zijn eerste vraag was veelbelovend. ‘Ja ja, en iedereen leest dat en dan melden zich vanzelf sponsoren en adverteerders? Geniaal, oom!’

En zo help ik de jeugd oplossingsgericht te denken.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.