Eindhoven,
03
april
2018
|
16:44
Europe/Amsterdam

Je zal het maar hebben met Aafke Coopmans

Aafke Coopmans (oud-student International Lifestyle Studies) is vanavond te zien in Je zal het maar hebben. In dat programma van BNN/VARA portretteert Tim Hofman jongeren met een bijzondere aandoening of beperking.

Aafke (21) heeft het syndroom van Treacher Collins. De botten en weefsels in haar gezicht zijn onderontwikkeld. Ook heeft ze geen oren en verhemelte. Vanwege haar afwijkende uiterlijk krijgt Aafke vaak negatieve reacties. Maar haar streven is altijd om deze op een creatieve manier om te draaien en zodoende andere jongeren te helpen.

Leef met de dag!
Op de Facebook-pagina van Fontys Academy for Creative Industries schrijft Aafke vandaag: ‘Samen met Tim Hofman geef ik een kijkje in mijn leven met een beperking en wat daarbij allemaal komt kijken. Ik wil laten zien dat ondanks een beperking je het ver kan schoppen en veel meer kan dan mensen denken. Ik haal namelijk alles uit mijn leven en leef met de dag. Zo studeerde ik ILS en woonde in Kopenhagen voor mijn minor. Maar dat is nog niet genoeg. Ik ben nog lang niet klaar met leren, reizen en nieuwe zorginnovaties ontwikkelen. Een surffestival en premaster-studie staan al in de planning. Dus, altijd al willen weten wat ik heb en hoe ik hiermee omga? Kijken dan!’

‘Je zal het maar hebben’ is te zien om 21.15 uur op NPO3.