Tilburg,
02
juli
2019
|
09:36
Europe/Amsterdam

Is deze studie nog wel leuk genoeg?

Het schooljaar zit er op en ik en mijn kameraden zijn over naar het derde jaar. Een goede reden om iedere dag te terrassen en te vieren dat we weer een jaar overleefd hebben. Want zonder slag of stoot is het niet allemaal verlopen.

Herkansingen van tentamens, vervelende projecten waarin het tot het laatste moment spannend blijft of je het wel gaat halen, moeilijke samenwerkingen en andere trubbel maakten het tweede jaar niet altijd even leuk en gemakkelijk.

’s Avonds kletsen we over de dingen die we hebben meegemaakt en hoe blij we zijn dat we eindelijk vakantie hebben. Maar af en toe duikt er een vraag op die niemand nú nog had verwacht: vind ik deze studie eigenlijk nog wel leuk genoeg?

Een beetje een jammerlijke vraag, maar hij zit niet alleen in mijn hoofd. Vrienden lopen met hetzelfde idee rond. Je hoopt dat je deze gedachte in het begin van je eerste jaar hebt en niet precies op de helft van je studie. Vier jaar is zo lang.

Het is tijd voor iets nieuws, weer een keer iets anders. Er zijn zoveel leuke studies en we moeten nu nog zó lang. De gemiddelde spanningsboog van een hbo'er is immers niet zo hoog. Kunnen we wel gezellig een desperado drinken, maar met deze gedachte zit je toch wat minder laconiek in het zonnetje.

We gaan natuurlijk gewoon door, want een papiertje is in deze tijd wel erg handig. Maar je gaat je wel afvragen of het schoolsysteem niet een beetje achterhaald is. Dus deze zomer gaan we iets nieuws bedenken en dan komen we daar volgend schooljaar op terug!

Puck Vriends zit in het tweede jaar van Fontys Hogeschool Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.