Eindhoven,
22
december
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Investeringstips voor 2018

Ik heb vaak gesprekken met studenten over dé toekomst. Eén van de voorbeelden die ik regelmatig aanhaal is de zelfrijdende auto. Immers, echt goede technologie lijkt nog het meest op een geweldige illusie. Een beetje Hans Klok. En een zelfrijdende auto, dat is een fantastische truc.

En voor de liefhebber: een zelfrijdende vrachtwagen is een fantastische truck.

Maar ik voorspel nog 4 andere veranderingen. Subtieler, maar van groot belang: Zelfrijdende auto’s (en boten en treinen) gaan de wereld veranderen. Zeker als het gaat om banen, want nu werken honderden miljoenen mensen in de transportsector.

  1. De Duct Tape Revival. Met één stukje Duct Tape kun je een auto van tienduizenden euro’s saboteren. Over de sensor plakken. Ze zijn misschien wel slim, die zelfrijdende auto’s, maar ze hebben geen handjes om tape ergens af te trekken. Dat gaan mensen doen, voorspel ik;
  2. Autosurfen. We surfen op golven, treinen en straks op zelfrijdende auto’s. Een nieuwe generatie YouTube-sterren is aanstaande;
  3. Kinderjuffen aan de macht. Met één kleuter blokkeer je zo een kruispunt. Immers, zelfrijdende auto’s rijden nooit over kleuters. Mogen ze niet. Met 30 kleuters leg je een stad lam. En wie heeft er 30 kleuters? Juist.
  4. De opkomst van getint/geblindeerd glas. In zelfrijdende auto's heb je én tijd én je handen vrij. Én internet. U kunt het vast zelf verder wel invullen, denk ik. Als je zoekt naar gespecialiseerde bedrijven, kom je als eerste tegen: Climax Autoglasservice.

Climax, echt waar. Dat kan geen toeval zijn.
Investeren. Nu!

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken'.