Eindhoven,
17
april
2020
|
09:31
Europe/Amsterdam

Intussen, op de achtergrond

Bij de omstreden videoconferencing-applicatie Zoom kon het al langer en sinds begin april is het ook mogelijk in Microsoft Teams: het vervagen of aanpassen van de achtergrond tijdens een videovergadering. Het gevolg? Mensen die op een strand, compleet met wuivende palmbomen, overleggen over, bijvoorbeeld, haperende kwaliteitsprocedures.

Hoe tragisch is dat?

En het is jammer. Immers, het leukste van videovergaderen is dat je binnen kunt kijken. Hoe woont die collega? Is het huis van die leverancier een beetje opgeruimd? Zijn er kinderen? Huisdieren? En, de hoofdprijs, misschien loopt er wel iemand zo uit de douche nietsvermoedend langs de camera. Toegegeven, de kans is klein - maar er is een kans, en dat sleept je toch een beetje door de dag heen.

Dus, Microsoft, kunnen die achtergrondopties weg? En als jullie toch bezig zijn, kunnen jullie dan de optie toevoegen dat ik mijn collega’s kan aanpassen? Gewoon vervagen of een Face Swap Filtertje? Dat lijkt me heerlijk, zeker als ze ongeschoren, ongewassen of neuspeuterend groot in beeld zitten. En helemaal als ze eten (ja, sorry, ik heb nog niet geluncht). Hallo, collega’s: jullie malende kaken zitten op 20 centimeter van mijn neus! Ik heb oortjes in! Jullie smakken in mijn oren!

Ik weet zeker dat het technisch mogelijk is. Immers, mijn vriend Rob kan de achtergrond niet aanpassen, want dan vervaagt jullie software ook zijn haar en hoort hij steeds: ‘Aha Rob, zo zie je er dus uit als je kaal bent.’

Dus Microsoft: collega’s aanpassen, zetten jullie dat op de roadmap? Dankjewel.
 

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties 1 - 5 (5)
Bedankt voor uw bericht.
Olaf Schiltmans
17
April
2020
Juist hartstikke stoer toch, die Minecraft achtergrond?
Lenie
17
April
2020
misschien loopt er wel iemand zo uit de douche nietsvermoedend langs de camera. Toegegeven, de kans is klein - maar er is een kans, en dat sleept je toch een beetje door de dag heen.

Deze kleine kans al wel meegemaakt, tijdens een Fontys vergadering :-)
Rens
17
April
2020
Details? Screenshots?
Hans Bezemer
17
April
2020
Geweldig idee. Ik droom hier al tijden van. "I wish they all could be California girls". In bikini als het niet te veel moeite is.
Caspar
17
April
2020
Glimlach
Michael
17
April
2020
Hi Rens, probeer Cisco Webex een keer, is gewoon (nog) niet mogelijk