Eindhoven,
17
januari
2019
|
17:27
Europe/Amsterdam

Internationals als nieuwe ambassadeurs voor Fontys

Een groep Fontys-studenten heeft zichzelf gisteren gepresenteerd als de nieuwe internationale ambassadeurs voor het komend jaar. De vijftien studenten komen uit alle windrichtingen en studeren ook allemaal bij verschillende instituten. 

Het is pas de tweede 'lichting' van internationale student-ambassadeurs voor Fontys. Tijdens een bijeenkomst gisteren op de campus Rachelsmolen in Eindhoven maakten zij kennis met elkaar en met de medewerkers van Fontys die hen komend jaar in raad en daad bijstaan. 

De vijftien zijn afkomstig uit Bulgarije, Roemenië, Duitsland, Sri Lanka, Slowakije, Tjechië, Polen en Estland. Ook zijn er twee studenten uit Nederland die zich graag als ambassadeur willen inzetten. 

Anderen helpen
Opvallend was dat vrijwel alle studenten tijdens het introductiepraatje dezelfde redenen noemden waarom ze zich hadden aangemeld. "Om anderen te helpen en omdat ik me realiseer hoe belangrijk het is om de ervaringen van een andere student te horen." En: "Online krijg je informatie die toch weer anders is dan hoe het daadwerkelijk in de praktijk is."

Voor Fontys zijn de ambassadeurs niet alleen een extra helpende hand. Zji vormen ook een klankbord waar het om de werving van studenten in het buitenland gaat.

De groep gaat nu webinars organiseren. Daarna gaan ze online vragen beantwoorden en via social media een indruk geven van het studentenleven hier, met name voor de studenten uit hun eigen thuisland. Ook kunnen zij - als zij dat willen - op de school in hun eigen land voorlichting geven over hoe het is om hier te studeren. [Jan Ligthart]

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Elly Jacobs
21
January
2019
Hoe kunnen andere internationale Fontys-studenten met deze studenten in contact komen? Ik kan me voorstellen dat nieuwe internationale studenten ook graag gebruik willen maken van hun ervaringen.
Marjolein Muurling
21
January
2019
Beste Elly,
De Fontys student ambassadors zullen zichzelf binnenkort presenteren op de website. De pagina's zijn in de maak. Zodra deze live staan, zullen wij iedereen weer informeren. Ook hebben we een Facebookpagina voor deze groep. Wordt vervolgd, bij overige vragen, neem gerust contact op (m.muurling@fontys.nl).
Vriendelijke groeten,
Marjolein Muurling

Website Fontys Student Ambassadors (Group 2017 - 2018): https://fontys.edu/Study-at-Fontys/Student-ambassadors.htm

Facebook Student Ambassadors: https://www.facebook.com/fontysambassadors/
Ruth Wilmans
18
January
2019
Wie organiseert dit? Welke Webinars volgen ze? Hoe gaat het kostenplaatje?
Marjolein Muurling
21
January
2019
Beste Ruth,
Initiatief is Fontysbreed opgepikt door de werkgroep Internationale Marketing. Specifiek voor dit project zijn Masha Stegen, Tim Beerens en ondergetekende actief. Ik stuur je even een mail met meer informatie.
Vriendelijke groeten,
Marjolein Muurling