Eindhoven,
23
april
2020
|
14:43
Europe/Amsterdam

Ik weet dat ik de komende tijd achteruit ga

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron Fontys-studenten vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. In deze aflevering: Marleen (25) volgt de opleiding Circus and Performance Art in Tilburg.

“Ik studeer voltijd aan de academy en je kunt je voorstellen dat die studie nu volledig stil ligt: de gebouwen waar we trainen zijn dicht. We hebben normaal gesproken ruimtes waar we luchtacrobatiek beoefenen, maar we hebben uiteraard geen toestemming van Fontys om het gebouw te betreden.

foto: Jona HarnischmacherOp de circusopleiding studeert ieder zo zijn of haar eigen specialisatie en ik kan de mijne, trapeze, nu niet beoefenen. Dus weet ik dat ik daarop achteruit zal gaan de komende tijd, en dat ik ook extra tijd nodig zal hebben om dat verlies te compenseren. Maar het is nou eenmaal niet anders. Ik probeer nu bij te blijven door thuis wat kracht- en conditietraining te doen.

Online les hebben we niet, maar wel heb ik nu werkzaamheden bij mijn opleiding, als onderwijsassistent. Onder andere verstuur ik daar nu nieuwsbrieven en probeer iedereen een beetje op de hoogte te houden van de coronamaatregelen. Dat is niet pro-deo en dus ook een soort van bijbaantje. Dat kreeg ik aangeboden nadat ik was afgestuurd als fysiotherapeut aan een hogeschool in Groningen.

Zo kom ik dus deze coronatijd door: ’s ochtends train ik vaak, en ’s middags ga ik aan het werk. Wat dat betreft ben ik content over het feit dat ik genoeg te doen heb.” [Thieu Schraven

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.