Tilburg,
10
juli
2019
|
17:03
Europe/Amsterdam

"Ik was meteen verliefd op de Rockacademie"

Het einde van het studiejaar is voor veel mensen ook een periode van afscheid nemen, zoals voor de docent die met pensioen gaat of de student die afzwaait. Bron sluit het jaar af met een kleine serie ‘afscheidsverhalen’. Vandaag: Carlota López van de Logt, die eind juni afstudeerde als gitarist aan de Rockacademie in Tilburg.

Hoe kijk je terug op je studietijd?
“Het waren de beste vier jaar van mijn leven. Al vanaf de allereerste open dag die ik bezocht, was ik verliefd op de Rockacademie.

Tot mijn achttiende woonde ik in Spanje. Ik heb Nederlandse familie, via een van hen hoorde ik over de Rockacademie. Op de open dag voelde ik me meteen thuis. De eerste keer dat ik auditeerde, werd ik afgewezen. Ik ben toen wel al naar Nederland verhuisd, ik had zin in wat nieuws. Eerst heb ik een poos gewerkt bij de Kijkshop. Achteraf gezien was dat wel goed, zo kon ik rustig een beetje integreren en de taal leren. En twee jaar later werd ik alsnog aangenomen op de Rockacademie."

Wat voor student was je?
“Dedicated. Ik was heel enthousiast en gemotiveerd voor mijn studie. Natuurlijk ging ik wel stappen met vrienden en genoot ik van mijn studententijd, maar ik zat wel elke dag netjes in de les.

Tijdens mijn studie koos ik voor de richting sessiemuzikant. Dat betekent dat je meer in dienst staat van de artiest. Ik hoef niet per se de front spot te hebben, ik ondersteun liever andere artiesten en werk graag samen.”

In hoeverre ben je veranderd tijdens je studie?
“Ik heb geleerd dat muzikant zijn meer is dan goed spelen. Je werkhouding, energie, hoe je samenwerkt en hoe je op het podium staat, zijn superbelangrijk. Bij mij persoonlijk zijn mens en muzikant meer samengekomen. Ik noem het nooit mijn werk, want ik werk niet, ik speel.”

Je hebt een druk jaar achter de rug…
“Ja, en hoe! Gedurende het jaar kwamen er steeds meer dingen op mijn pad. Ik speelde tijdens de opleiding al vaak samen met Duncan Laurence, ineens mocht ik met hem mee naar het songfestival in Tel Aviv. En kort daarna werd ik genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs. Ik zat in mijn afstudeerjaar en het was heel fijn om te merken dat het ook buiten de muren van de school de goede kant opging.”

Wat ga je het meeste missen van de opleiding?
“Alles. Mijn vrienden en docenten, de sfeer. De omgeving van de Rockacademie is heel inspirerend, alle disciplines lopen door elkaar en je ruikt de kunst overal. Dan heb je meteen zin om muziek te maken of samen te werken met studenten van andere opleidingen. Dat ga ik wel missen: dat je minder snel in contact bent met de rest. Ik heb geluk dat ik al veel werk heb, ik ga het waarschijnlijk veel te druk hebben om de opleiding al te erg te missen.”

En nu?
“Doorgaan met wat ik doe. Het gaat goed en ik heb genoeg werk. Ik speel in meerdere bands, van rock tot reggae en speel veel akoestisch met vocalisten. Vanaf oktober ga ik met Duncan mee door Europa touren en ik ga meespelen bij André Hazes Jr. Heel divers werk dus: die afwisseling blijf ik het leukste vinden. Ik vind het ook heel spannend: nu ik afgestudeerd ben, voelt het alsof ik weer eerstejaars ben, alleen dan niet op de Rockacademie, maar in het leven.” [Eva Witte]

Foto op homepage door: Jorie Slagmolen.

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Monique Zijp
11
July
2019
Ik heb je mogen coachen in het traject van je nominatie voor de Jacques de Leeuw prijs. Wat een vakvrouw! Jij loopt vast weer binnen bij de Rockacademie. Nu als prof.
Hans Derksen
11
July
2019
Heb je veel gezien op school, weinig gesproken , maar heb je enorme bevlogenheid wel waar genomen.
En natuurlijk de link met Duncan was onmisbaar.
Geniet van de muziek , het leven en maak voor jezelf en iedereen een mooie toekomst!
Je hebt het talent in ieder geval altijd in je !
Lieve groeten van mij....
Hans Derksen