Eindhoven,
03
november
2020
|
17:19
Europe/Amsterdam

Ik voel me bevoorrecht

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Vandaag: Raoul (20), ict-student in Tilburg.

“Ik heb hier normaal gesproken vijf dagen per week les van negen tot vier uur. In coronatijd is dat twee dagen geworden, maar ik ben in ieder geval wel héél blij dat ik twee dagen fulltime op school mag zijn. Ik vind het zelfs een voorrecht, vooral als ik hoor hoe weinig andere eerstejaars op de campus zijn.

Dit is ook echt meer dan ik had verwacht. Ik had namelijk gedacht dat alle lessen online zouden zijn. Daarom heb ik nog wel het gevoel dat ik een studentenleven heb, behalve dat ik natuurlijk geen biertjes in de kroeg kan drinken. Maar het gevoel van studeren heb ik wél.

Ik heb ook geen onveilig gevoel hier. Ik weet van mijn klasgenoten dat als ze ziek zijn, ze ook echt thuisblijven. Die verantwoordelijkheid kunnen we ook wel aan vind ik. Bovendien zijn er nog geen studiegenoten ziek geworden.

Het sluiten van de school is dan voor mijn gevoel ook nergens voor nodig. Toch ben ik er bang voor dat dat vanavond tijdens de persconferentie wel aangekondigd gaat worden, omdat ik wel lees dat er strengere maatregelen komen.” [Jacky Eickes]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.