Tilburg,
24
juni
2020
|
16:42
Europe/Amsterdam

‘Ik ga een verloren vakantie inhalen’

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Eva (27) studeert IEMES in Tilburg.

“Mijn dagen waren vooral saaier door corona. Ik werk fulltime en dat is eigenlijk het enige dat ik deed. Ik zag mijn vrienden een tijd niet. We spraken weleens via Zoom af, maar dat was geen vervanging. Je hebt elkaar minder te vertellen, want niemand maakt iets mee.

Gelukkig zijn de terrassen weer open. Zo kan ik mijn vrienden weer ontmoeten, hoewel niet met te veel tegelijkertijd. Normaal als ik tafels met bekenden zie, schuif ik gezellig aan. Nu zit je gewoon op een afstandje te zwaaien. Ik vind het terrassen heel fijn, maar wel onwennig zo.

Eigenlijk zou ik de hele zomer naar festivals gaan. Super-raar dat het niet doorgaat, ook al went het wel. Ik vond het altijd heerlijk om naar festivals, concerten en de bioscoop te gaan. Alles waar ik mijn ontspanning uit haalde, kan niet meer.

Het is vooral stom dat impulsiviteit niet meer bestaat. Ik hou niet van plannen en vooruitdenken. Maar door de coronacrisis heb ik wel heel veel geld bespaard en opzij kunnen zetten.Hiermee kan ik mijn verloren zomervakantie inhalen en dat ga ik op de beste manier doen: in Japan of Korea. Ik ben daar eerder geweest en dat is goed bevallen. Ik heb er vrienden gemaakt die ik graag wil bezoeken en ik heb nog lang niet alles gedaan en gezien.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.