Tilburg ,
12
mei
2020
|
14:22
Europe/Amsterdam

Meer tijd doorbrengen op de fiets

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Gabriël (18), Journalistiek-student in Tilburg.​

“De projecten die we pre-corona op school waren begonnen. die gaan door. Maar dan erg aangepast. Zelf moet ik een aantal journalistieke opdrachten maken vanuit huis. Dat ervaar ik als een enorme handicap ten opzichte van journalistiek veldwerk oftewel erop uitgaan.

Maar weet je: voor mij persoonlijk maakt het niet echt uit. Ik heb genoeg interviews geregeld met kandidaten die bereid waren mij te helpen, zowel bij video-opdrachten als audio-opdrachten. Voor de video-opdrachten krijgen we gelukkig beelden van Reuters, een groot persbureau. Verder heb ik bijvoorbeeld jonge wielrenners geïnterviewd die bijna aan een professionele carrière gaan beginnen, en die productie was erg geslaagd.

Ik woon in Rotterdam, dus de bespaarde reistijd door thuis te werken is ook bijzonder aangenaam. Met wielrennen probeer ik mezelf overigens ook fit te houden deze tijden. Dat deed ik voor de crisis ook al, maar in deze tijd word je gedwongen wat meer tijd met jezelf door te brengen en dan is dat natuurlijk ideaal. Bovendien moet er getraind worden, voor het moment dat ik weer wedstrijden ga rijden.

In ieder geval hoor je mij niet klagen over de manier waarop ik het jaar afmaken moet, met of zonder coronavirus.” [Thieu Schraven

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Joris van Dooren
13
May
2020
Zijn die interviews met jonge renners ergens te lezen? Lijkt me leuk leesvoer!