Eindhoven,
09
april
2020
|
13:31
Europe/Amsterdam

Een paar weken geleden liep ik nog stage in Suriname

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Aflevering 10: Sophie (20) student Pedagogiek in Tilburg.

“Een paar weken geleden liep ik nog stage in Suriname. Ik werkte bij een internaat, waar jongeren uit het binnenland zaten. In het binnenland zelf hebben zij een gebrek aan sociale voorzieningen, daarom gaan ze naar de stad en komen naar het internaat.

Sophie staat tweede van linksIk woonde in Suriname in een huis met dertien anderen, onder wie ook een paar Belgen. Zij kregen op een gegeven moment een dringend advies van de Belgische overheid om terug te gaan naar België. Toen zagen ik en de andere Fontys-studenten de bui al een beetje hangen. En jawel: drie dagen later kregen wij vanuit school hetzelfde advies. Bovendien zouden niet lang daarna de vluchten vanuit Suriname worden stopgezet.

Eenmaal aangekomen in Nederland heb ik van school de opdracht gekregen om een vervangende stageplek te zoeken. Dat valt nog niet mee, scholen en veel andere instellingen zijn dicht. Het probleem is dat ik mijn stage voor volgend jaar, het vierde jaar, niet kan doen als ik dit jaar geen stage heb afgerond.

Ik ben dus honderden sollicitatiebrieven aan het versturen op dit moment. Maar niemand zit nu echt op een stagiaire te wachten. We moeten nog maar zien hoe het loopt, het zijn immers behoorlijk uitzonderlijke tijden.” [Thieu Schraven

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Paul Smolders
10
April
2020
Fijn dat je nu toch nog een leuke uitdagende stageplek hebt gevonden. Niet zo exotisch als in Suriname maar wel zo leerzaam. Succes.
Tini Mulders
10
April
2020
Hallo Sophie,

Mooi verhaal over jullie tè korte belevenissen in Suriname…!!
Het zijn zeker uitzonderlijke tijden.
Stage gaat goed komen..!!

Groet Tini.-