COLUMN, Jacky Eickes,
12
april
2021
|
09:30
Europe/Amsterdam

Iets te luchtig

Afgelopen maandag hadden we kwartet! Sneeuw, hagel, zon én onweer. Één keer met mijn ogen knipperen en het weer was weer omgeslagen. De natuur en het weer waren net zo onbetrouwbaar als Mark Rutte de afgelopen twee weken.

Ik kan me nog een storm herinneren in studententijd. Ik was daar natuurlijk niet op voorbereid, omdat ik met alles bezig was behalve met wat er om me heen gebeurde. Daarom stond mijn dakraam open en terwijl ik lekker op de warme (mijn verwarming deed het twee van die vier jaar niet en ik had geen zin om het te gaan regelen) kamer van mijn huisgenoot zat, werd het één grote oceaan op mijn kamertje.

Dat dakraam van mij was wel een probleem ja. Vier jaar lang. Hoeveel bladeren daar niet naar binnen zijn gewaaid en hoe vaak het niet binnen geregend heeft. Ik kan het niet meer op twee handen tellen. Ik kan sowieso niet meer op mijn handen tellen, want die zijn helemaal vernacheld door het opruimen van bladeren en het scheppen van water. Daarom hield ik het dakraam na een paar keer in de fout te zijn gegaan dicht. Waarna het een meurend schimmelhok werd, omdat er natuurlijk totaal niet meer gelucht werd. En ik lag daar uiteraard ook zelf nog in te rotten. Ook dat deed niet veel goeds voor de geur in die kamer van 24 kubieke meter.

Het was de meest leerzame periode uit mijn leven: mijn studententijd. De 20475 fouten die ik toen heb gemaakt, maak ik nu niet meer. Alhoewel... Ik ben toch blij dat ik geen dakraam meer heb.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.