Venlo,
04
maart
2021
|
14:17
Europe/Amsterdam

Hoop dat wordt nagedacht over af en toe fysiek lesgeven

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Deze week: Sander (21), student Logistics Management in Venlo.

“Ik zit in mijn derde jaar en krijg al sinds vorig jaar maart niet meer fysiek les. Ik ben iemand die erg druk is en ik vind het ook fijn om bezig te zijn. Niet meer naar school kunnen en het sociale leven op een laag pitje hebben, is voor mij dus echt heel pittig.

In de eerste lockdown in maart ben ik al gestopt met studeren, om te gaan werken als hovenier bij het bedrijf waar mijn vader ook werkt. Ik ben pas in september weer opnieuw begonnen met de opleiding, waardoor ik nu een halfjaar vertraging oploop.

Nu werk ik in het weekend bij het bron- en contactonderzoek van de GGD. Bij een coronabesmetting bel ik mensen, zoek uit met wie ze in contact zijn geweest en zorg dat ze het juiste advies krijgen. En ik heb nog steeds online les, dus ik heb nu in ieder geval iets om me bezig te houden.

Volgens mij zijn er wel mogelijkheden om fysiek les te geven, maar wordt er naar mijn mening door Fontys weinig moeite in gestoken. De opleiding mag studenten wat mij betreft wel mee laten denken over alternatieve lesvormen. Ik hoop in ieder geval dat als het aantal besmettingen gaat dalen - nu we sneller vaccineren - Fontys ook nadenkt over manieren om ons tenminste af en toe fysiek les te geven.” [Jacky Eickes]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Frank Maas
05
March
2021
Helaas, er zijn op dit moment geen mogelijkheden om op locatie les te geven of te krijgen. De regels staan het (terecht) niet toe. En, het gaat niet om wat voor EEn situatie of locatie zou kunnen maar om de totale hoeveelheid bewegingen in Nederland (en daarbuiten) en de intensiteit van de mogelijke contacten. Kijk maar 'ns op rijksoverheid.nl Toch sterkte gewenst!