COLUMN, Rens van der Vorst,
21
oktober
2022
|
09:17
Europe/Amsterdam

Holle bolle fles

Mijn favoriete 1 aprilgrap is het verzoek om contact op te nemen met de heer H.B. Gijs. Met een telefoonnummer erbij. Klassieker. Elk jaar weer krijgt de Efteling tientallen verzoeken om doorverbonden te worden met de heer Gijs. 

Holle Bolle Gijs is natuurlijk ook een iconische figuur. In 1959 klonk voor het eerst het hongerige ‘papier hier’ en inmiddels zijn er elf leden van de familie Gijs in de Efteling te vinden, waaronder Inca Gijs. Hartstikke inclusief! Er wordt zelfs gefluisterd dat Matroos Gijs op mannen valt. Een gerucht dat angstvallig wordt ontkend uit angst voor misplaatste doch voor de hand liggende grappen.

Holle Bolle Gijs verleidt mensen op een leuke manier om het goede te doen. Sinds kort doen we dat bij Fontys ook. Met zo’n grote petfles waar je kleine petflesjes in kunt gooien.

PETman heet dat ding.

En nu denkt u natuurlijk: maar, Rens, zo’n PETman is toch niet écht leuk? Klopt, tot je begint te fantaseren over wat er gebeurt als zo’n grote petfles vol raakt. Komt er dan een man in een vrachtwagentje die de fles oplaadt en naar een verzamelplaats brengt, waar een nog veel grotere petfles staat? Een PETreus? Deponeert de man de grote petfles vol kleine petflesjes vervolgens met een hijskraantje in de gigantische petfles? En wat gebeurt er als die gigantische petfles vol raakt?

Best leuk toch? Toegegeven, het is nog zeker geen Holle Bolle Gijs, maar PETman is een begin. Nu is het alleen nog wachten op een PETvrouw.  
 

Rens van der Vorst is technofilosoof, werkt bij Fontys Hogescholen ICT en Engineering en is auteur van 'Waarom je altijd wilt winnen van je navigatieysteem'. Lees hier de eerdere columns die hij voor Bron schreef. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.