COLUMN, Tina ten Bruggencate,
23
augustus
2023
|
09:06
Europe/Amsterdam

Hoe was je vakantie?

Tina ten BruggencateJabke-d Bouma schreef er al eens een column over, genaamd ‘Hoe overleef je de vakantieverhalen van je collega’s?’. Haar conclusie is dat iedereen zijn of haar vakantie het beste op het werk/kantoor kan vieren om van alle ellende af te zijn. Dat is natuurlijk ook weer zonde plus in het onderwijs is er simpelweg niet veel te doen in de zomer en vakantie is gewoon leuk. Maar hoe overleef je die vakantieverhalen dus? En de bijbehorende vakantiefoto’s?

Het is natuurlijk onbeleefd om niet naar iemands vakantie te vragen en soms zijn de vakantieverhalen gewoon interessant en grappig. Zo heb ik een collega die elk jaar mooie verre reizen maakt en dan steevast oog in oog met een exotisch en veelal gevaarlijk dier komt te staan. Een paar jaar geleden was er een schorpioen in zijn bed en vorig jaar had hij een encounter met een mamabeer en haar jongen. Dat zijn fascinerende verhalen. Verhalen over schaamteloos flirten met knappe Spaanse obers, wilde feesten en uit de hand gelopen bacchanalen zijn altijd welkom natuurlijk.

Maar over het algemeen zijn de verhalen wat minder spectaculair en is het antwoord op de vraag ‘Hoe was je vakantie?' iets in de trant van “Mijn batterijtje is weer helemaal opgeladen” of “Ik kan er weer helemaal tegenaan”. Daarna komen er een paar verhandelingen over het weer, de camping of het eten. Waar niks op tegen is, maar het gaat op den duur wel vervelen natuurlijk.

Ik stel voor dat om het leuker voor onze collega’s te maken, we één spannend, verrassend, grappig en liefst vunzig detail over onze vakantie met elkaar delen en het daarbij laten.

Daar laadt mijn batterijtje in ieder geval lekker van op.

Tina ten Bruggencate is docent aan Fontys Hogeschool Toegepaste Psychologie en onderzoeker bij het lectoraat Mens en Technologie.  

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.