Eindhoven,
16
mei
2018
|
09:18
Europe/Amsterdam

Het is allemaal familie

Helemaal vanuit Beusichem zijn ze op bezoek. Het eeuwige stel dat zoveel van elkaar houdt, dat het niet meer uitmaakt dat ze elkaar soms niet kunnen uitstaan. Mopperen op elkaar in het bijzijn van anderen, maar zorgen maken zodra ze van elkaar verwijderd zijn.

Mijn moeder kwam aanrijden met een veel te kleine auto waarin het stel zat. Een man van twee meter met twee stokken stapte uit en een kleine vrouw met haar voet in het gips die te eigenwijs is om met een stok te lopen. Ondanks de regen besloten we bij het strand te eten. Want tja, hoe vaak zien deze mensen nou nog echt de zee? “Oma zit hier, nee oma zit niet hier want oma krijgt het warm bij de verwarming.” “Opa, gaat u hier zitten in deze stoel?” Nee, opa is eigenwijs en gaat op de veel te kleine rieten stoel zitten. Na veel gedoe en nadat iedereen eindelijk is aangeschoven en het eten is besteld is er dan rust.

Mijn moeder die geniet van haar ouders aan de zee, mijn opa die de afkomst van een dorade uitlegt en mijn broer en zijn vriendin die geinen met mijn oma om het feit dat opa dit verhaal vaker vertelt. Je kijkt rond en ziet de personen die bij je zijn van sinds je geboorte. Een warm gevoel wat niet is te vertalen behalve in één zin: het is allemaal familie.


Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.