Eindhoven,
03
juni
2019
|
10:03
Europe/Amsterdam

Het festival van jezelf

Het festivalseizoen staat voor de deur. Dat seizoen duurt steeds langer. Een lange warme zomer zoals vorig jaar creëert ondernemerschap in de festival- en evenementensector. Voor ieder wat wils zodat je als student onderhand niet meer kunt kiezen: muziekstijlen buitelen over en door elkaar, duurzaamheid is troef en hapjes en drankjes worden steeds milieuvriendelijker.

Levert dat meer genot op? Je zou denken van wel. Maar wat gesprekjes met studenten in hun natuurlijke habitat (kroeg, kamertjes, plekken van openbaar vervoer) levert interessant gedachtengoed op. "Ik ben het soms helemaal zat, de hele zomer door kun je overal naar toe behalve naar jezelf", sprak een meisje tegen haar vriendin bij de bushalte in Eindhoven.
En weg was ze, stadsbus 4 richting Fontys Hogeschool locatie Rachelsmolen wacht namelijk niet.

Ik dacht even na over haar achteloos uitgesproken maar zeer wijze woorden. En ging even terug naar mijn studententijd toen ik me vaak eindeloos verveelde omdat het zo lang duurde voordat Pinkpop begon. Je zag dan acht bands op één dag en hup, in de trein naar huis en dan moest je weer een jaar wachten in mijn herinnering.

Ik weet ‘t, die herinnering zal best wel gekleurd zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer of ik toen zo genoten heb van al die bands. Ik weet alleen dat ik toen, net als dat meisje bij de bushalte, ook wel op zoek was naar mezelf. Wat dat betreft verandert er niks.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.