Eindhoven,
15
maart
2018
|
13:58
Europe/Amsterdam

Het favoriete boek van … Frank van den Heuvel

We zitten midden in de Boekenweek. Reden voor Bron om dit stokoude medium weer eens uit de kast te halen. We vroegen vijf mensen binnen Fontys naar hun lievelingsboek. Vandaag facilitair medewerker Frank van den Heuvel. “Ook de film vond ik fantastisch.”

“Ik heb gekozen voor In de Ban van de Ring, dit boek heb ik misschien wel vier of vijf keer herlezen. Meer dan dertig jaar geleden raadde een vriend het mij aan. Ik houd van sages en legendes. Maar het boek symboliseert ook het leven. Frodo die waakt over de ring en dat als heel zwaar ervaart, kun je zien als iemand die de zwaarte van het leven met zich meedraagt. Terwijl zijn vriend Balings veel luchtiger in het leven staat. De films, in drie delen, vond ik ook fantastisch. Alles was zoals ik me dat had voorgesteld. Dat heb je niet vaak bij de verfilming van een boek.

Jaren geleden zag ik een mooi exemplaar van het boek op een boekenbeurs liggen en heb ik het opnieuw gekocht, het oude was inmiddels uit elkaar gevallen. Tegenwoordig lees ik trouwens wel veel meer op de e-reader. Lezen is voor mij even uit de realiteit stappen, in een andere wereld zijn. Dat vind ik heerlijk. Soms kan ik het echt jammer vinden als een boek is afgelopen, ik wil dan niet uit die wereld weg en had nog wel even willen doorlezen.” [Petra Merkx]

Het favoriete boek van Frank van de Heuvel is In de Ban van de Ring waarvan de eerste Nederlandse vertaling in 1956/57 verscheen bij Het Spectrum. Het origineel The Lord of the Rings van de Engelse schrijver John Ronald Reuel Tolkien verscheen in 1954 . Het verscheen in drie delen.