Eindhoven,
29
juni
2020
|
14:01
Europe/Amsterdam

Herstartplan Fontys verandert vooralsnog niet door versoepelingen

De aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juli, hebben op korte termijn nog geen echte gevolgen voor het ‘herstartplan’ van Fontys. Wel wordt bekeken of er meer mogelijk is vanaf komend studiejaar.

Premier Rutte kondigde vorige week aan dat vanaf 1 juli Nederland een stuk verder open kan. Er mogen weer grotere groepen samenkomen en studenten kunnen volledig gebruik maken van het openbaar vervoer.

Maar daarbij gelden nog steeds wel restricties: Fontys moet met andere onderwijsinstellingen afspraken maken over het gebruik van het openbaar vervoer. En: de 1,5 meter-afspraak geldt nog steeds.

Noodzakelijke activiteiten
Omdat Fontys haar herstartplan net klaar had en de organisatie niet wil belasten met het opnieuw maken ervan, is besloten dat wat betreft het onderwijs er tót de zomervakantie niks verandert: alleen noodzakelijke onderwijsactiviteiten mogen op locatie plaatsvinden.

Ook blijft het zo dat personeel thuiswerkt en alleen als dat echt nodig is, bijvoorbeeld vanwege de situatie thuis, naar de campus komt. Wat wel nu wél mag, maar alleen niet op een Fontys-locatie, zijn personeelsbijeenkomsten om het studiejaar af te sluiten.

Ná zomervakantie
Het crisisteam van Fontys gaat deze week bekijken wat de versoepelingen gaan betekenen voor ná de zomervakantie. Ook wordt gekeken naar het aantal vierkante meter per student dat in de gebouwen gebruikt mag worden.

Nu is dat Purple Festival 201910 vierkante meter per student, maar deze regel is wellicht te streng. “Die komt van het winkelprotocol, maar omdat bij ons studenten niet lopen maar zitten, kan dat getal wellicht omlaag”, laat een woordvoerder weten.

Samen met verruiming van het gebruik van het ov, zou dat kunnen betekenen dat straks meer studenten weer naar de campus komen. Daarover komt later deze week meer duidelijkheid.

Introweek
Op het hoofdprogramma van de introductieweek Purple hebben de versoepelingen in ieder geval geen invloed. Die vindt, op een paar fysieke ontmoetingsmomenten na, grotendeels online plaats. De introcommissies van de afzonderlijke opleidingen hebben nu wel wat meer ruimte. Hen is verzocht deze week met een ‘veiligheidsplan’ te komen. [Petra Merkx]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.