Tilburg,
19
maart
2019
|
10:48
Europe/Amsterdam

Goed bedacht

Het liefst zit ik de hele dag op mijn kamertje. Lekker een beetje werken of gewoon de hele dag een serie kijken. Ik kom het liefst niet buiten, alleen bij hoge uitzondering. Als ik iets uit de supermarkt nodig heb, naar de badkamer moet of mijn afwas moet doen. Dit met een hoop innerlijk gemok, want ik wil dat helemaal niet hoeven doen.

Mijn studentenhuis ligt midden in het centrum van de stad dus dat is ideaal. Als we met een vriendengroep afspreken, weten ze mijn kamer snel te vinden. En dat is fijn. Denk je. Maar hierbij komt voor mij een groot dilemma kijken, een keuze die ik altijd moet maken, een gevecht waar ik dan continu mee zit. Ik ga óf naar mijn vrienden toe, maar dan moet ik heen- en terugfietsen, óf ik nodig mijn vrienden bij mij uit, maar dan moet ik daarna afwassen.

Nu kan je denken: ach meid, waar maak je je druk om? Maar dit zijn dingen waar ik lang over kan dubben. Want wat vind ik op dat moment het kutste om te doen? Dus dien ik snel een keuze te maken en daardoor kies ik vaak het laatste; ik nodig mijn vrienden bij mij uit en zit daarna opgescheept met een hoop afval en een rommelkamer.

Gelukkig schoot me recent een nieuwe gedachte te binnen: ik ben een student! En studenten hoeven helemaal niet af te wassen. Dus nodig ik voortaan mijn vrienden met een gerust hart uit en wacht ik vervolgens een half jaar met de vaat. Good thinking, noem ik dat.

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
John
19
March
2019
Af en toe moeders uitnodigen.......die wassen graag af.