Eindhoven,
21
november
2023
|
13:08
Europe/Amsterdam

GLOW-project van Fontysstudenten wint vakjuryprijs

Toegankelijk, innovatief, verbindend en de wow-factor. Dat zijn de vier kernwaardes waar de organisatie van GLOW rekening mee hield bij de uitreiking van de vakjuryprijs. De grote winnaar: Eye of the Storm, ontworpen en gemaakt door studenten van de Fontysminor Be Creative.

De Fontysstudenten namen het in de race voor de felbegeerde vakjuryprijs op tegen zeven andere studententeams. “Vergeleken met de anderen dachten we wel een van de kansmakers te zijn, maar dat de jury unaniem besloot dat wij gewonnen hadden, hadden we niet verwacht. Vooral niet omdat onze installatie een paar keer kapot ging door de regen", laat student Jelle Simenon weten. “De prijsuitreiking was ontzettend spannend.”

Stimulansprijs
Het team wint met Eye of the Storm - een drie meter wijd oog dat hing aan kabels, knippert en met een grote lichtinstallatie de bezoeker moest ‘vangen’ - een bedrag van 2.500 euro. Een stimulansprijs voor een doorontwikkeling op GLOW 2024. “We gaan sowieso ook wat leuks met het team doen, maar het merendeel van het prijzengeld wordt teruggestopt in de minor Be Creative, zodat de volgende groep dit kan gebruiken.”

Daar zal Jelle niet meer bij betrokken zijn. Sommige teamgenoten blijven nog wel tot februari deel uitmaken van de nieuwe samenstelling. “Wat zij precies gaan doen weet ik nog niet, maar ze zullen het prijzengeld vast goed kunnen gebruiken in het volgende project.”

Andere lichtfestivals
Voor degenen die GLOW dit jaar niet hebben kunnen bezoeken, heeft de student goed nieuws. “Er is vanuit GLOW en andere sponsoren interesse getoond om onze installaties voor andere lichtfestivals te gaan gebruiken, dus dit was niet de laatste keer dat Eye of the Storm te zien was.” [Noëlle van den Berg]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.