Eindhoven,
12
februari
2019
|
09:10
Europe/Amsterdam

Gevaarlijk lui

Af en toe ben ik behoorlijk moe. Dat komt door een fucked upslaapritme - maar dat is weer een andere blog. Helaas ben ik, en met mij zo’n beetje alle studenten, voornamelijk lui. Mijn motto is ook: liever lui dan moe. Dus zodra ik iets gedaan heb (wat al knap is) duik ik weer lekker in bed.

Die luiheid is niet alleen heel triest (want ik heb eigenlijk nooit iets te doen, dus hoezo ben ik dan zo lui?), maar het kan ook gevaarlijk worden. Zeker in een studentenhuis vol mensen die net zo lui zijn. ‘Hoe dan?’ vraag je je misschien af. Nou, ik zal het plaatje schetsen.

In mijn huis wonen zes mensen, maar ons huis is maar een klein gedeelte van een gebouw met ongeveer dertig andere kamers. Elke kamer heeft zijn eigen alarmsysteem, dus dat geeft een veilig gevoel. ... Zou je denken. Er zijn namelijk nogal wat studenten die niet kunnen koken of (stiekem) binnen roken. Daardoor gaat het brandalarm geregeld af. Dat alarm kan je vergelijken met een luchtalarm dat midden in je kamer staat. 

En weet je wat er vervolgens gebeurt als dat ding afgaat?
Helemaal niks. 
Studenten willen hun kamer niet uit. Ook niet als er brand is. Omdat het vaak loos alarm is geeft niemand er wat om. Dat is natuurlijk niet echt slim, maar ik ga
 ook écht niet opstaan voor zo’n alarm. Ik doe rustig mijn oordopjes in, draai nog een keer lekker om en hoop dat het goed afloopt.

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.