Eindhoven,
19
februari
2019
|
10:14
Europe/Amsterdam

Geldproblemen

Februari is een dure maand voor mij. Ik ga voor school naar het buitenland en dat moet ik zelf bekostigen. Ik betaal de vlucht en overnachting en alsof dat nog niet erg genoeg is moest ik ook nog een nieuw paspoort aanvragen.
Zo was na zeven dagen in februari mijn geld al zo goed als op en dan moet ik nog op reis gaan!

Ik hoor mensen wel eens zeggen: ‘Studenten kunnen niet met geld om gaan’. Daar ben ik het niet mee eens. We weten juist heel goed hoe we die centjes weloverwogen moeten spenderen, maar soms hebben we gewoon geen andere keuze. Dan bepalen andere factoren waar we ons geld aan moeten uitgeven. Kijk, op reis gaan is leuk maar er moet daar wel gewoon gewerkt worden. Ik bewaar dan liever mijn geld voor een fijne vakantie zodat ik de hele dag op het strand kan liggen.

Een ander ding waar ik verplicht geld aan moet uitgeven is… carnaval.

Ja, carnaval inderdaad. Voor mij is dit een tijd waarin ik geld móét uitgeven. Daar kan ik zelf helemaal niks aan doen. Geld aan de kant zetten en die periode rustig aan doen is geen optie. Niemand doet het rustig aan met carnaval, ik natuurlijk ook niet.

Dus mensen die zeggen ‘Studenten kunnen niet met geld om gaan’, die weten niet waar ze het over hebben. Studenten hebben gewoon andere prioriteiten en daar kunnen we he-le-maal niks aan doen. Daar moet je medelijden mee hebben. Student zijn is niet makkelijk, ècht niet! 

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.