Eindhoven,
26
februari
2018
|
11:12
Europe/Amsterdam

Geen geluk

Een paar jaar geleden schreef ik met een vriend een boek over geluk. Het heet ‘Ulftingenwest, de ongelukkigste gemeente van Nederland’. Het verkocht nauwelijks. Niet eigenlijk. Geen geluk, denk je dan. Of misschien was onze timing niet goed. Geluk was nog geen hype, hoewel de eerste signalen zichtbaar waren; er was een Belgische geluksprofessor die de landelijke media haalde en er was de Week van Geluk in Eindhoven. Wij probeerden overal mee te liften maar het werd zwaar trappen lopen en uiteindelijk gaven we het op. Ik heb nog een paar dozen met boeken op zolder staan. Leuk boek hoor, met plaatjes en foto’s en…. afijn.

En nu is er dus een opleiding en masterclass Werkgeluk gestart bij Hogeschool HRM en Psychologie. Met volop belangstelling van de landelijke media. Verdomme: werkgeluk, waarom hebben we daar een paar jaar geleden niet over nagedacht, dacht ik toen ik het las. En ik bleef denken, want ik ben dan wel creatief maar ik ben ook een commercieel menneke. ‘Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geld’, zo ben ik namelijk opgevoed, ik hoor het mijn vader nog zeggen.

Aanhaken bij het thema Werkgeluk, dat ga ik niet doen, daar is het te laat voor. Maar ik bel mijn schrijvende vriend maar weer eens op. Wat te denken van boeken met titels als ‘Studiegeluk’, ‘Wiskundegeluk’, ‘Docentengeluk’ en de bestseller ‘Diplomageluk’. Heb je nog een titel voor me? Mail de redactie. Ik beloon je met ons eerste boek. Die dozen op zolder staan in de weg.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.