Eindhoven,
04
september
2017
|
09:46
Europe/Amsterdam

Fouten

Als het om techniek gaat ben ik hopeloos. Het bewijs hiervoor leverde ik ooit door een Ikea-meubel in no time in elkaar te knutselen want dat kan helemaal niet. Puur geluk dus. Ik doe maar wat als ik spijkers en schroeven in mijn handen krijg.
Zo ook met instructies. Ik maakte jaren geleden eens een groepsafdaling naar een ondiepe spelonk van een gletsjer. Vooraf kregen we technische uitleg over onze ingewikkelde spijkerschoenen. Hoe die aan te trekken en zo. Na één zin van de instructeur was ik het al kwijt. Daarna had ik alleen nog aandacht voor een rare snor van een Fins groepslid en het zonderlinge dialect van een Duits meisje.
Die hele spelonkentocht verliep hoogst gebrekkig; Ik struikelde me er doorheen en kreeg van een geïrriteerde gletsjesgids een ‘I did it, Certificate’ in mijn handen geduwd.

Maar dat gebrek aan technisch inzicht levert ook mooie dingen op. In ieder geval heel grappige. Op de site van Bron tikte ik een filmpje van de introductieweek aan; door mijn onhandigheid startte het filmpje echter zonder geluid. Ik keek naar drinkende, dansende en feestende studenten. Ik probeerde het geluid aan te zetten maar op de een of andere stomme manier startte ik het filmpje op van Bronvlogger Peter Heerschop, die de introductieweek op spitsvondige én inhoudelijke manier beschreef. Het was een surreële ervaring. Alsof ik naar links liep terwijl ik naar rechts viel, een banaan at terwijl ik saté proefde, gitaar speelde terwijl ik een blokfluit hoorde. Mocht je twijfelen aan jouw keuze voor een technische opleiding; doe hetzelfde als ik. Maak fouten, je lacht je suf.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.