Eindhoven,
29
april
2021
|
09:58
Europe/Amsterdam

Foodtrucks terug op de campus, catering ín gebouwen na de zomer

De foodtrucks die tot de lockdown in december op de Fontys-campussen stonden, keren op twee plekken terug. Na de zomervakantie komt er geleidelijk aan ook weer catering in de gebouwen.

Deze donderdag zou er een foodtruck van het bedrijf Nomnom op de campus Rachelsmolen in Eindhoven staan, maar de beheerder daarvan moest wegens corona afzeggen. Na de meivakantie is het de bedoeling om hier steeds wisselende wagens in te zetten op dinsdagen en donderdagen.

Vanaf de week van 17 mei komt er op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur ook weer een foodtruck te staan op de Tilburgse campus Stappegoor. Deze is van de onderneming Bries Saucies. Het betreft een proef van twee weken, die bij succes kan worden verlengd.

Het restaurant in Fontys-gebouw R3/R4 in Eindhoven is al maanden niet in gebruik.Restaurants nog leeg
Nu door de versoepelingen de campussen weer iets meer worden bezocht, zien deze cateraars mogelijkheden om medewerkers en studenten van Fontys van een lunch te voorzien. De restaurants van Fontys staan sinds september al leeg, nadat cateringpartner Sodexo vorig jaar het contract voortijdig opzegde.

In hoeverre die ruimtes na de zomer weer in bedrijf worden genomen, hangt af van de bezetting van de Fontys-gebouwen en de dan geldende coronamaatregelen. Fontys verwacht per 15 juli met drie cateringpartners een contract af te sluiten voor de regio’s Eindhoven, Limburg en Tilburg-Den Bosch.

Verschillende concepten
“We gaan uit van een groeimodel waarin zij meegroeien met de bezetting op de locaties”, aldus manager bedrijfsvoering Anita Swinkels van de Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken.

De nieuwe cateraars worden door Fontys gestimuleerd om verschillende concepten in te zetten. Foodtrucks kunnen daar volgens Swinkels onderdeel van uitmaken. “Of een contractant dat ook daadwerkelijk gaat doen, is aan hen.” [Tim Durlinger]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.