Eindhoven,
27
januari
2023
|
09:35
Europe/Amsterdam

Fontys stopt met opleiding toegepaste gerontologie

Vanaf 1 september 2024 wordt de opleiding toegepaste gerontologie niet meer aangeboden bij Fontys. Zowel de bachelor voltijd als deeltijd wordt opgeheven omdat het aantal inschrijvingen al jaren daalt.

Studenten die al staan ingeschreven kunnen de studie nog wel afmaken: de opleiding wordt officieel opgeheven per 31 augustus 2029.

De opleiding heeft al langere tijd last van een laag en dalend aantal inschrijvingen, voor zowel de voltijd- als deeltijdvariant.  Er is van alles geprobeerd om het tij te keren, op basis van evaluaties met studenten, collega’s en het werkveld, maar niets hielp. Na overleg met het landelijk netwerk Toegepaste Gerontologie, de raad van advies van de opleiding, domein Mens en Maatschappij en de Fontys portfoliotafels is nu besloten te stoppen met de opleiding.

Avans
In de vergadering van de centrale medezeggenschap van donderdagavond werd nog wel gevraagd of het klopte dat, vreemd genoeg, Avans juist zou overwegen om zo’n opleiding te beginnen. 

Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur: “Er is overleg geweest met Avans hierover, zoals we dat altijd hebben over onze portfolio’s. Het is zeker niet zo dat zij al een aanvraag hebben ingediend om zo’n opleiding te mogen beginnen.” 

Het team Toegepaste Gerontologie inventariseert nu welke kansen er nog liggen binnen het domein Mens en Maatschappij en eventueel andere instituten. Er word samengewerkt met de Bachelor Gezondheid rondom het thema gerontologie en verouderingsvraagstukken en er is de module ‘Active Ageing, een interdisciplinaire aanpak bij dementie’ die is ontwikkeld voor zorgmedewerkers van Tante Louise. Ook verkent het team nog overige kansen in zakelijk aanbod. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.