Eindhoven,
13
december
2019
|
14:49
Europe/Amsterdam

Fontys neemt deel aan MKB-deal voor Eindhoven

Fontys Hogescholen is een van de partijen in de MKB-deal waarvoor staatssecretaris Mona Keijzer naar verwachting 350.000 euro beschikbaar stelt. Een van de doelen is om mkb-bedrijven die daar moeite mee hebben, het ‘digitale tijdperk’ in te helpen. Het ministerie van Economische Zaken maakte dat donderdag bekend.

De gemeente Eindhoven heeft de MKB-deal samen het ministerie van Economische Zaken gesloten. Dat daagde regio’s uit om met een goed plan te komen voor versterking van het midden- en kleinbedrijf in de regio. Dat van Eindhoven is samen met acht andere gekozen uit 28 voorstellen.

Onder de noemer ‘MKB participeert’ gaan Eindhovense ondernemersverenigingen van bedrijventerreinen en de binnenstad, dienstverleners, VNO-NCW én Fontys Hogescholen samenwerken. Naast digitalisering gaat het om het bevorderen van handelen over de grens, allereerst in België en Duitsland en om personeelsbeleid, 'menselijk kapitaal'.

Fontys helpt onder meer door ict-studenten te verbinden met ondernemers voor wie digitalisering nog moeilijk is te realiseren, wat vaker het geval is bij kleinere bedrijven zonder gespecialiseerde afdelingen. Ook Fontys Hogeschool Economie en Communicatie levert een bijdrage.

Vanaf januari wordt het voorstel samen met het ministerie uitgewerkt, met het streven medio februari 2020 tot de definitieve deal te komen. Er wordt een bijdrage van het ministerie verwacht van 350.000 euro voor de komende 2 jaar. [Petra Merkx]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Dankeld Vanmeenen
18
December
2019
Wie is vanuit Fontys contactpersoon/verantwoordelijk voor het vormgeven van deze samenwerking? Wij zouden vanuit Bedrijfskunde graag participeren. Hartelijke groet, Dankeld Vanmeenen, docent onderzoeker Circulaire transitie, 06-46784054