Eindhoven,
08
januari
2022
|
11:53
Europe/Amsterdam

Fontys moet nieuwe jaar online beginnen

Fontys begint het nieuwe jaar net als alle andere instellingen in het hoger onderwijs en mbo met gesloten deuren. Onderwijs vindt uitsluitend online plaats nu het kabinet vanwege de coronacrisis besloot om fysiek onderwijs tot minstens 14 januari uit te stellen.

Op 3 januari liet het demissionaire kabinet weten dat komende maandag alle basis- en middelbare scholen weer gewoon open gaan. Dat geldt niet voor mbo en hoger onderwijs omdat de besmettingsgraad in deze leeftijdsgroep te hoog wordt gevonden.  

Waar eerst juist onder scholieren het hoogste aantal positieve testen werden gemeten, zijn het de laatste weken met name de jongvolwassenen die het vaakst besmet blijken met het coronavirus. 

En dus zitten studenten ook na de kerstvakantie weer lessen te volgen vanachter de laptop. Fysiek onderwijs is verboden met uitzondering van tentamens, praktijkonderwijs en kwetsbare studenten.  Voor die gevallen is fysieke aanwezigheid op de campus nog wel toegestaan. 

Teleurgesteld
Het centraal crisisteam van Fontys betreurt het dat het kabinet de lockdown niet voor het hele onderwijs heeft opgeheven.  “Natuurlijk zijn wij hierover teleurgesteld omdat we weten hoe belangrijk fysiek onderwijs voor onze studenten is. Echter, we hebben ook een verantwoordelijkheid in het terugdringen van het virus en het zorgdragen voor een veilige leer- en werkomgeving. ”

Het kabinet beslist op vrijdag 14 januari of de huidige lockdown, inclusief de maatregelen voor studenten,  wordt voortgezet danwel wordt versoepeld. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.