Den Bosch,
06
september
2022
|
17:44
Europe/Amsterdam

Eerste regenboogvlag gehesen, en er volgen er meer

Fontys gaat er een stuk kleurrijker uitzien. Verschillende locaties van de instelling krijgen een regenboogvlag. Eén van de eerste werd vandaag gehesen in Den Bosch.

Alle locaties van Fontys die voorzien zijn van een baniermast, krijgen deze of volgende week een regenboogvlag. Het gaat om acht plekken in het totaal, waarvan een in Den Bosch en een in Sittard. In Eindhoven zijn de kleurrijke doeken straks te vinden bij de Sporthogeschool, aan de Rachelsmolen en aan de Lismortel. In Tilburg krijgen de Hogeschool voor de Kunsten, Fontys Journalistiek en Campus Stappegoor een exemplaar. 

De vlaggen worden gerealiseerd vanuit Fontys Pride, een community die zich inzet voor de LHBTQIA+-gemeenschap en bijdraagt aan inclusie en diversiteit. “Het ophangen van de vlaggen is pas het begin”, zegt Rob Doorleijers, nauw betrokken bij Fontys Pride. “Ons uiteindelijke doel is om bij te dragen aan het creëren van een plek waar alle studenten en medewerkers zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.”

Bij het ophangmomentje in Den Bosch waren dinsdag enkele tientallen mensen aanwezig, waaronder drie klassen Pedagogiek. Ook Linda van den Bergh, lector Waarderen van Diversiteit, gaf acte de présence. Zij deed zelfs een klein woordje: “Dit is een van de feestjes die we vieren om uiting te geven aan het belang van diversiteit." [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.