Eindhoven,
15
november
2019
|
11:21
Europe/Amsterdam

Fontys haalt studenten terug uit Hongkong

Net als de Nederlandse en Vlaamse universiteiten, haalt ook Fontys studenten terug uit Hongkong. De situatie is daar niet veilig genoeg meer vanwege de toenemende protesten die met steeds meer geweld gepaard gaan. Het tiental Fontys-studenten dat daar op dit moment verblijft, is geadviseerd om terug te keren naar Nederland. 

De protesten tegen de autoriteiten in Hongkong zijn al maanden gaande. De demonstranten zijn fel gekant tegen de toenemende invloed van China op het overheidsbeleid in Hongkong.
Studenten speelden vanaf dag één een grote rol, maar begin deze maand escaleerde de strijd nadat een student werd doodgeschoten door de politie. En sinds deze week speelt de strijd zich ook echt af bij de campussen van de universiteiten. 

Op die campussen verblijven, volgens een rondgang door de NOS, meer dan 280 Nederlandse studenten van Nederlandse uni's en hogescholen. Onder hen tien van Fontys: twee van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg en acht van Fontys International Business School Venlo. 

Onderweg
Ook deze studenten is verzocht om terug te keren naar Nederland. De kosten voor het vliegticket worden door de betreffende hogescholen van Fontys betaald.

"De meesten zijn inmiddels al onderweg naar huis of naar een andere bestemming", aldus een woordvoerder van Fontys. "Met de paar die er nog zijn, zijn we in contact over hun terugreis".

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie in de gaten. Op dit moment hanteert het ministerie code geel, dat betekent niet dat er een negatief reisadvies geldt, maar wel dat er veiligheidsrisico's zijn. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.